Най-забележителните места в света за 2023 г. Списание TIME публикува

...
Най-забележителните места в света за 2023 г. Списание TIME публикува
Коментари Харесай

Най-забележителните места в света за 2023 г.

Най-забележителните места в света за 2023 година Списание TIME разгласява годишния лист на най-забележителните места в света за 2023 година

“Много от местата разрешават на туристите да ги посетят с минимално нездравословно влияние върху околната среда. Други от тях  отговарят на желанието на пътуващите да преживеят нещо неповторимо и типично за района, да вземем за пример обиколки с локални поданици ”, изяснява редакторът.

Европа

Дижон, Франция . Прословут с дългогодишното си кулинарно въздействие посредством горчицата, този град може да ви предложи неповторима страст за усета и небцето. От предходната година там отваря Международен център по гастрономия и вино – голям обект от 16 акра, отдаден на славата на френската кухня.

Пантелерия, Италия . С откриването на най-новия народен парк на Ботуша през 2016 г, този спокоен остров се трансформира в целогодишна дестинация за завършения. Сега до него се стига още по-лесно, тъй като има директни летни полети от Рим и Милано.

Тимишоара, Румъния . Градът в северната ни съседка е Европейска столица на културата през 2023 година и ще чества с редица концерти, изложения и фестивали.

Берат, Албания . Този град е бил място за леговище на евреите в страната по време на Втората международна война, а най-странното е, че точно тогава еврейското население в страната се е нараснало. Изключителното гостолюбие на локалните поданици към момента е основен детайл от културата на това място

Америка

 е прочут с приключенията си навън, само че тази година вниманието на TIME е привлечено от атракциите на закрито. Градът неотдавна получи първия си справочник “Мишлен ”, а това лято в историческия китайски квартал на Ванкувър ще бъде открит Китайският канадски музей.

Бозман, Монтана . Малкият град “се трансформира в център на Скалистите планини ”, написа TIME, след напора за пренасяне в интервала на пандемията. “Центърът на града претърпява плевел напредък, в който се откриват бутикови фитнес и йога студия, различни здравни заведения … и магазини за хубост от висок клас … ”, добавя изданието.

Чилийският народен парк “Торес дел Пайн ”  е мястото за сафари с пуми, а Олантайтамбо в Свещената котловина на Перу заслужава да бъде независима дестинация, а не просто спирка по пътя към Мачу Пикчу. Посетете го, с цел да се насладите на исторически забележителности без тълпи, както и на достоверни локални заведения за хранене, написа TIME.

Азия

Архипелагът Туамоту  във Френска Полинезия е дестинация за сърф, гмуркане и шнорхелинг от международна класа и е единствено на час път със аероплан от столицата Папеете.

Град Нагоя, Япония , се намира наоколо до новооткрития парк Гибли, само че също по този начин е отлично място за посещаване през април, когато ще останете омагьосани от хубостта и аромата на вишневите цветове.

Южнокорейският курортен остров Чеджу  отдавна е обичан на локалното население, само че в този момент к-драмата на Netflix “Our Blues ” го прави в звезда и в интернационален проект. Сега е подобаващ миг да се отправите натам, преди всички останали да го създадат.

Близък Изток и Африка

Акаба  е единственият крайбрежен град в Йордания, а зашеметяващият пейзаж на района се появи като планетата Аракис в “Дюн ”, чиято втора част ще излезе на екран тази година.

Мусанзе, Руанда  е вратата към Националния парк “Вулкани ”, който преди малко разгласи проекти за разширение и е дом на редки планински горили.

И най-после, “всички шансове са ориентирани към  Сиера Леоне , която ще избухне на сцената на приключенските пътувания ”, добавя TIME и оживената крайбрежна столица сигурно ще бъде в центъра на шоуто.

Ето и цялостният лист на най-забележителните места в света:

Тампа, Флорида

Долината Уиламет, Орегон

Рио Гранде, Пенсилвания

Тусон, Аризона

Национален парк Йосемити, Калифорния

Бозман, Монтана

Вашингтон, окръг Колумбия

Ванкувър, Канада

Чърчил, Манитоба

Дижон, Франция

Пантелерия, Италия

Неапол, Италия

Орхус, Дания

Сейнт Мориц, Швейцария

Барселона, Испания

Тимишоара, Румъния

Зилт, Германия

Берат, Албания

Будапеща, Унгария

Виена, Австрия

Бризбейн, Австралия

Остров Кенгуру, Австралия

Доминикана

Мексико Сити

Гуадалахара, Мексико

Национален парк Торес дел Пайне, Чили

Пантанал, Бразилия

Меделин, Колумбия

Олантайтамбо, Перу

Роатан, Хондурас

Ладакх, Индия

Майурбхандж, Индия

Киото, Япония

Нагоя, Япония

Исан, Тайланд

Пукет, Тайланд

Остров Джеджу, Южна Корея

Луанг Прабанг, Лаос

Гиза и Саккара, Египет

Хълмовете Чиулу, Кения

Мусанзе, Руанда

Рабат, Мароко

Дакар, Сенегал

Национален парк Лоанго, Габон

Полуостров Фрийтаун, Сиера Леоне

Червено море, Саудитска Арабия

Акаба, Йордания

Йерусалим, Израел

Шарджа, ОАЕ

Архипелаг Туамоту, Френска Полинезия

Излетя първата 3D-принтирана ракета

Най-забележителните места в света за 2023 година

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР