Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече

...
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече
Коментари Харесай

Колко време се пече агнешко?

Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се дефинира съгласно размера на парчето месо и съдържаща се лой в него.

Според обичаите за агнешко за Великден и агнешко за Гергьовден може да се изпече цяло - т.е. агнето би трябвало да се почисти доста добре, овкуси и да се изпече на доста слаба температура за цяло денонощие.

Но като фенове на агнешкото месо знаем, че може и да го изпечем на авансово приготвени порции (така предлагат и занаятчия готвачи, които настояват, че по този начин агнешкото месо се изпича равномерно).

За агнешко, което да се топи в устата, увийте месото във фолио и го печете по този начин за 1 час, след което изпечете най-малко още 30 минути (тук, несъмнено, става въпрос за дребна част от агнето - агнешка плешка или агнешки бут).

 сурово агнешко

Важно! За агнешка плешка с тегло 1.2 - 1.5 кг са нужни към 2.5 часа за реализиране на съвършен хрупкав тен.

Внимавайте, когато избирате агнешкото месо. То би трябвало да е с обичайния му розово-червен цвят и със характерен аромат. Ако месото не дава отговор на това изложение, изберете месото от друго място.

Купувайте агнешкото месо, което е с щемпел. Наличието на щемпел значи, че той е с българско произвеждане, т.е. не е вносно. Вносното месо се замразява надълбоко, с цел да издържи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР