Най-висшият американски генерал, председател на съвместното командване на началниците на

...
Най-висшият американски генерал, председател на съвместното командване на началниците на
Коментари Харесай

US армията няма да изведе Тръмп от Белия дом, ако изборите се оспорват

Най-висшият американски военачалник, ръководител на взаимното командване на началниците на щабове военачалник Марк Мили, съобщи пред Конгреса на Съединени американски щати, че военните няма да играят роля при изборите през ноември и няма да оказват помощ за споразумяване на разногласия, в случай че резултатите бъдат оспорени.

„ Конституцията и законите на Съединени американски щати и щатите откриват процедури за осъществяване на избори и за разрешаване на разногласия по отношение на резултата от изборите. Не виждам американската войска като част от този развой “, сподели Мили в писмо, оповестено в петък в отговор на въпроси от двама членове на Комисията за въоръжени сили в Камарата на представителите.

„ В случай на спор по отношение на някакъв аспект от изборите, по закон съдилищата и Конгресът са длъжни да позволяват всевъзможни разногласия, а не военните “, добави Мили. „ Вярвам надълбоко в правилото на аполитичните войски на Америка “, сподели също ген. Мили.

Джо Байдън сподели в събота, че като президент в никакъв случай неизползването на военните за споразумяване на „ персонални вендети “ и нарушение правата на жителите. Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че се притеснява от злоупотреби и нечестни резултати на изборите през ноември и сподели, че може да прати армията и полицията да охранява изборните секции, прецизира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР