Високопоставен украински съветник отхвърли условията, поставени от руския президент Владимир

...
Високопоставен украински съветник отхвърли условията, поставени от руския президент Владимир
Коментари Харесай

Украйна отхвърли условията за мир на Путин

Високопоставен украински консултант отхвърли изискванията, сложени от съветския президент Владимир Путин за започване на мирни договаряния.

По думите на Михайло Подоляк - консултант на президента Володимир Зеленски, изискванията на Путин са много съответни и мощно обидни за интернационалното право.

„ Те безусловно красноречиво приказват за неспособността на настоящето съветско управление да оцени съответно действителностите “, показва Подоляк.

Той демонстрира по какъв начин „ точка по точка “ наподобяват изискванията на съветския държавен глава:

1. Дайте ни вашите територии.

2. Откажете се от суверенитета си

3. Оставете се да бъдете незащитени (без участие в съюзи).

4. Премахнете напълно и неотложно всички наказания, с цел да можем да напълним милитаризираната си стопанска система и да създадем повече вложения в осведомителни провокации по света.

5. Нека незабавно да оправим " не/провала на Русия " за сметка на Украйна.

„ Разбира се, в това няма никаква оригиналност, нито действителни оферти за мир, нито предпочитание за преустановяване на войната. Но има предпочитание да не се заплаща за тази война и да се продължи в нови формати. Всичко това е цялостен позор. Затова - за следващ път, освободете се от илюзиите и престанете да приемате насериозно " предложенията на Русия ", които са обидни за здравия разсъдък “, разяснява Подоляк.

По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин съобщи, че " неотложно " ще разпореди прекъсване на огъня в Украйна и ще бъдат стартирани мирни договаряния, в случай че Киев изтегли войските си от четирите окупирани украински области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, и се откаже от упоритостите си за присъединение към НАТО, напомня bTV.

" Ще създадем това неотложно ", акцентира Путин в тирада пред съветското Mинистерство на външните работи.

" Естествено, в това време подсигуряваме безпрепятственото и безвредно евакуиране на украинските елементи и формирования ", добавя президентът, представен от Асошиейтед прес. 

Путин акцентира, че предлагането му има за цел " дефинитивно решение " на украинския спор, а не просто неговото " заледяване ".

Другите претенции за мир, които той изброи, включват установяването на неядрен статут на Украйна, налагането на ограничавания на военните ѝ сили и отбраняване на ползите на рускоговорящото население на страната.

„ Тези точки би трябвало да станат част от " фундаментални интернационалните съглашения " и всички западни наказания против Русия би трябвало да бъдат анулирани “, сподели още Путин.

Снимка: President.gov.ua
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР