Най-високопоставеният футболен ръководител в Украйна е бил обект на разследване

...
Най-високопоставеният футболен ръководител в Украйна е бил обект на разследване
Коментари Харесай

Шефът на украинския футбол разследван за измами

Най-високопоставеният футболен началник в Украйна е бил обект на следствие от ФИФА и УЕФА поради милиони долари, платени на националната федерация по стратегия за развиване на футбола.

Членът на Изпълнителния комитет на УЕФА и президент на Украинската футболна федерация Андрей Павелко е съдействал при следствието и отхвърли всевъзможни непозволени дейности, в отговор, който той е написал до комисията по нравственос на ФИФА. Изтеклото писмо беше оповестено в Туитър от списание в Швейцария и доказано за АП.

" Повече от благополучен съм, че ви осведомявам за развиването в следствието на УЕФА и правосъдните производства в Швейцария ", написа президентът на украинската футболна федерация до следователя от ФИФА Мария Клаудия Рохас в писмото от октомври 2019 година.

Павелко декларира, че от септември 2018-а си кореспондира със следователи от УЕФА, с цел да изясни обособени заплащания, изпратени до украинската федерация през 2017 година. От УЕФА през днешния ден не пожелаха да създадат коментар, с цел да потвърдят или отрекат за допустимо следствие.

L’illustré: Андрей Павелко и его тайное соглашение с ФИФА https://t.co/5CnF8JMEJR pic.twitter.com/pR0pDAJHsd
— Dynamomania.com (@dynamomania_com) May 6, 2020
В посоченото в Швейцария произвеждане Павелко е бил разпитан предходната година от районен прокурор, откакто публицист от списание " L'illustre " твърди, че е получил смъртни закани по телефона от Украйна. Списанието разгласява изказвания за изчезнали пари, изпратени от УЕФА в Украйна.

Списанието разкри този месец, че Павелко е подал оставка от позицията си на член на Дисциплинарната комисия на ФИФА. " Голяма част от информацията в публикацията... е неточна и не подхожда на действителността ", сподели Павелко през днешния ден в имейл до АП.

От ФИФА обявиха, че Павелко е напуснал Дисциплинарната комисия в средата на февруари. По това време той е бил под настрана следствие на Етичната комисия, което не е обвързвано с финансови въпроси. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР