Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28

...
Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28
Коментари Харесай

Времето през септември: Температури от 3 до 33 градуса

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат сред 28 и 33 градуса, а най-ниските - сред 3 и 8 градуса, съобщи Красимир Стоев - синоптик в НИМХ при Българска академия на науките, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му през септември се чака междинните месечни температури да бъдат към нормата. За равнините тя е сред 18 и 21 градуса, за високите полета - сред 15 и 17 градуса, а за планините - сред 3 и 8 градуса. 

Месецът ще стартира с най-вече слънчево време и с оптимални температури сред 28 и 33 градуса. Промяна ще настъпи към 4 септември и през втората половина от десетдневието времето ще бъде изменчиво. Ще има и валежи, съпроводени с гръмотевици.

Температурите последователно ще се намалят и ще са близки до нормалните за интервала. 
През множеството дни и от второто десетдневие се чака изменчиво време, с температури към нормата. Превалявания ще има към 11, 15 и към 18 септември. През последните дни от десетдневието температурите ще се намалят и при изясняване в края на интервала по високите полета се чакат и първите слани.

През третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки и по-ниски от нормалните. Има вероятност за превалявания към 22, 25 септември и в края на месеца. 

Астрономическата информация демонстрира, че при започване на септември слънцето в София изгрява в 6 часа и 51 минути, и залязва в 20 часа и 01 минути. Продължителността на деня е 13 часа и 10 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 22 минути, и залязва в 19 часа и 10 минути.

Продължителността на деня е 11 часа и 48 минути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР