Най-високата си институционална акредитация досега получи Университетът по хранителни технологии.

...
Най-високата си институционална акредитация досега получи Университетът по хранителни технологии.
Коментари Харесай

УХТ получи най-високата си акредитация досега

Най-високата си институционална акредитация до момента получи Университетът по хранителни технологии. Националната организация за оценяване и акредитация за първи път даде на висшето учебно заведение оценка 9,33 за идващите 6 години.

Това е самопризнание за всички преподаватели, чиновници и студенти и е сложен индикатор за развиването на университета в последните 6 години. Оценката нарежда университета измежду водачите в направление механически науки, съобщи доцент Христо Спасов, зам.-ректор по образователна активност и научен състав.

Той уточни, че забавен детайл от оценката е последващата акредитация на средата за отдалечено образование. Експертната група оцени високо достиженията от последните години, което ни дава опция в бъдеще да разкрием нови специалности в отдалечена форма на образование.

От НАОА са направени 3 рекомендации за развиване на университета. Първата е обвързвана с активизиране присъединяване на студенти и докторанти в научно-изследователски планове. Втората визира практическото образование на студентите. Необходимо е да преосмислим част от съществуващите специалности в следните насоки – увеличение каузи на практическото образование и предоставяне на по-широк профил на подготовката, счита доцент Спасов. Зам.-ректорът уточни, че в това отношение УХТ има положителни образци на компетентност „ Технология на виното и пивото “, на специалностите от направление „ Туризъм “, където практиката се организира в действителна индустриална среда. Сега е моментът да включим нашите индустриални бази по самун, месни и млечни артикули по-активно в образованието на студентите, съобщи той.

Третата рекомендация е обвързвана с увеличение броя на плановете, по които работи УХТ. Бих желал да отбележа, че експертната група беше впечатлена от броя на плановете, национални и интернационалните, които изпълняваме и просто ни подтиква да запазим високото движение на работа, сподели доцент Спасов.

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР