Най-високата жена в света предложи поглед върху живота си от

...
Най-високата жена в света предложи поглед върху живота си от
Коментари Харесай

Най-високата жена в света купи шест места в самолет, за да може да лети до САЩ

Най-високата жена в света предложи взор върху живота си от пазаруването на рокли, които да носи като горнища, резервирането на шест места в полетите и рядкото генетично заболяване зад високия й растеж, написа Daily Mail.

С размери 7 фута 0,7 инча или 215 см, родената вТурция, Румейса Гелги държи международния връх на Гинес за 2023 година За най-високата жена в света, само че споделя, че животът й не е бил " елементарно пътешестване “.

Говорейки със 7life, 26-годишната жена описа за това по какъв начин би трябвало да направи мебели по поръчка, че пътуването с кола е " невероятно “ и по какъв начин е постигнала фантазията си да се реалокира в Америка, като е резервирала цяла част от места, с цел да лети до там.

Едва на 4 месеца Румейса е диагностицирана със синдром на Уивър, генетично заболяване, което предизвиква свръхрастеж на костите и визира единствено 50 души по света.

Лекарите и дават медикаменти през пубертета, допустимо най-рано, с цел да доближи окончателния си растеж бързо, защото не знаят какъв брой висока ще порасне. Без медикаментите Румейса споделя, че е можела да бъде " доста по-висока “.

През целия си живот тя се бори с редица здравословни проблеми – от сърдечен недостатък до сколиоза, заради което има пръчки и винтове в гръбнака си, с цел да облекчи натиска върху гърба си.

Поради неповторимото си физическо положение, Румейса е обучавана у дома сред влизането и излизането от болничното заведение.

" Пътуването не беше елементарно. Нямах другари, тъй като бях толкоз друга от децата на моята възраст, само че съумях “, споделя тя, добавяйки, че родителите й са нейната " най-голяма поддръжка “ и че има " невероятни учители “.

Самоописва се като " амбициозна персона “, на 17 години тя вижда, че рекордоьорът за най-голям тинейджър в света е по-нисък от ней, тъй че кандидатства за купата и я печели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР