Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничителна заповед, в противен случай

...
Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничителна заповед, в противен случай
Коментари Харесай

Шефът на СЗБ: Най-вероятно заведенията ще бойкотират новите ограничения

Най-вероятно заведенията ще бойкотират новата ограничаваща заповед, в противоположен случай ще банкрутират. Това разгласи пред БНР Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България.

Повечето сътрудници в сектора, които не банкрутираха, са изправени до стената, безапелационен е Емил Коларов.

„ Аз допускам, че най-вероятно ще бойкотират всички тази заповед, тъй като няма никаква логичност в нея. Ако не я бойкотират, това значи да банкрутират незабавно “, сподели той.

Емил Коларов разясни, ще на днешната среща на представители на сектора ще се реши и ще бъде оповестено по какъв начин тъкмо ще се работи.

„ Ние сме един от дребното браншове, да не кажа съвсем единствен, които бяхме в действителност принудени да въведем зелен документ, да имунизираме личния състав си или да се вършат проби през два дни. Всички, които работят в нашия отрасъл, са със зелен документ и по наши данни най-малко 80% от тях са имунизирани “, разяснява Коларов и акцентира, че са най-ваксинираният отрасъл. По думите му РЗИ постанова рестрикции навръх най-ваксинирания отрасъл.

Емил Коларов уточни за какво считат за антиваксърски новите ограничавания, наложени със заповед на столичната РЗИ.

„ Тези хора не знам имат ли пиари, нямат ли пиари. Явно там им куца доста и на новите, и на старите, сега доста им куца. Не знам каква е тази политика хората да ги накарат да се имунизират, като споделят де факто, че зеленият документ или тези, които са се ваксинирали, още веднъж – тъкмо те и единствено те, ще бъдат подложени на рестрикции. “

Запитан за загубите от въвеждането на зеления документ Коларов разяснява:

„ Фалират заведения всеки ден, а загубите са колосални. Не единствено че загубихме доста огромна част от клиентите. Ние загубихме доста огромна част и от личния състав, който напусна, с цел да отиде да работи тук-там, където не им желаят зелени документи. “

Тези заповеди, които сега се издават, никой по места не е съветвал с бизнеса, безапелационен е Емил Коларов.

„ Искаме оставката на Кунчев към този момент несъмнено за десети път. Още отпреди две години я желаеме оставката на този човек “, напомни Емил Коларов.

„ На всички, които вървят против нашия отрасъл, ние ще им желаеме оставките. Ще има митинги и този път митингите няма да бъдат такива, каквито бяха последните ни митинги. “

Коларов попита още по какъв начин тези, на които им е неразрешено да работят, ще си платят сметките за ток за декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР