Най-вероятно следващата седмица цялата страна ще мине в оранжевата зона

...
Най-вероятно следващата седмица цялата страна ще мине в оранжевата зона
Коментари Харесай

КОВИД у нас: Още другата седмица ще бъдат въведени нови мерки

Най-вероятно идната седмица цялата страна ще мине в оранжевата зона за разпространяването на ковид а. Основният индикатор, който наблюдават сега здравните управляващи са заетите болнични кревати, като все още те са 2000, а здравната система може да обезпечи към 12 000. Това съобщи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Той съобщи, че данните се трансформират извънредно динамично и прекомерно бързо нараства броят на инфектираните и приетите в болница, по тази причина не може да се каже какво ще се случи след две или повече седмици, само че се следва проекта за справяне с нова вълна.

„ Основният източник на болестта са всеобщите събития, в това число такива от битов темперамент като сватби. Също по този начин и събиранията по Черноморието, като главните ограничения би трябвало да бъдат ориентирани точно на там “, сподели още той.

На въпрос дали скоро ще бъдат въведени ограничаващи ограничения, той отговори:

„ Да, това време наближава и най-вероятно ще е още другата седмица, следим доста деликатно обстановката, предвиждаме спомагателна опция за хора, които са имунизирани и за събития, които могат да посещават.  Ваксинирани и преболедували  би трябвало да могат да посещават такива събития даже и на цялостен потенциал, няма потребност да ги ограничаваме, въпреки всичко това е смисълът на имунизацията “, сподели още той.

Кацаров добави още, че ще бъдат лимитирани на 30% всеобщите събития на закрито, като е допустимо да се наложат и спомагателни ограничения за трансграничните пътувания.

„ Даваме си сметка, какви вреди могат да понесат хората, чийто бизнес ще бъде обиден. Именни по тази причина сега, който се вкарат ограничавания, автоматизирано ще започват и стратегиите за помощ “, разяснява министърът пред БТВ.

Кацаров е безапелационен, че лечебните заведения са запасени с всички нужни материали за посрещането на нова вълна.  Той моли да се усъвършенства контролът за носенето на маски в градския превоз.

„ Каквито и ограничения да предприемем основен остава нашата отговорност като жители, всеки от нас би трябвало да се отнесе съществено към това да защищити другия “, съобщи още той.

Кацаров разяснява, че на този стадий няма потребност от ограничавания на учениците, само че не е ясно каква ще бъде обстановката към 15 септември, по тази причина и решение по какъв начин ще премине образователният развой ще се вземе седмица преди първия образователен ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР