Най-вероятно след празниите ще има лек сок на новите случаи

...
Най-вероятно след празниите ще има лек сок на новите случаи
Коментари Харесай

Математик прогнозира скок на случаите след Нова година


Най-вероятно след празниите ще има лек сок на новите случаи на вируса, само че пък идната седмица ще се види отражението на сегашните ограничения върху смъртността и тя леко ще намалее. Това предвижда пред БиТиВи математикът Лъчезар Томов. По думите му ограниченията към този момент дават резултат. Бяхме на път да стигнем до 10 000 случая дневно, сега сме спаднали под 2000 случая приблизително на ден, посочи той. Прогнозата му е, че идната седмица ще има спад в смъртността. То няма да пристигна незабавно, тъй като междинната възраст на заболелите скочи с 10 години през последните седмици, което усилва риска от тежко развиване и смъртност, само че по този начин или другояче намаляването на случаите ще докара до понижаване на смъртността, счита Томов.

Математикът някоко пъти посочи, че всичко зависи от това по какъв начин и какъв брой се съблюдават ограниченията. В момента имаме спад в София и още няколко области, само че не виждаме спад в Бургас и Варна, сподели още той.

Една седмица след Нова година ще има още веднъж скок на новите случаи, само че в случай че ограниченията се запазят, това ще утихне, счита ученият. По думите му до 7 януари ще си проличи дали ограниченията са били спазвани, или е имало огромни празненства, които ще доведат до скок в броя на инфектираните.

Ако се върне началното учебно заведение, въпреки то да има дребен принос в преносимостта на вируса, ще има скок, тъй като учебното заведение свързва всички работни места на едно място, всички подмрежи в една обща мрежа, означи още Томов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР