„Най-вероятно с новите изборни правила и с подмяната на изборната

...
„Най-вероятно с новите изборни правила и с подмяната на изборната
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: В следващия парламент няма да има забранени коалиции

„ Най-вероятно с новите изборни правила и с подмяната на изборната администрация и с общото политическо позициониране ГЕРБ ще изгубят гласове и ще се възпроизведат други дребни партии. “

Това разяснява деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев, който преди 16 години бе вицепремиер и министър на образованието в кабинета Станишев.

Според него в идващия парламент няма да има неразрешени обединения.

„ Основният въпрос ще е дали ГЕРБ ще взе участие. Може да се предвижда какво ще създадат след изборите. Те ще се опитат да покажат, че вотът е нелегитимен. Това постоянно е от изгода, ще се опитат да са по-кротки на тези избори и с цел да имат опция по-късно да градят някакви мостове. Трето - ще създадат дълги описи за това какво са създали за народа, който не ги схваща “, разяснява още Вълчев.

По думите му ръководството на Борисов „ е разбиране на мъжествеността като това да не се съобразяваш с никакви правила “.

На въпрос дали е идващият министър-председател, Вълчев отговоря, че не са му предложили.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/rumen-radev-za-da-imame-izbori-na-11-juli-trjabva-da-izchakame-da-dojde-11-maj.html

По-рано президентът Румен Радев съобщи, че служебният министър председател ще е българи и мъж.

Вълчев засегна и тематиката с към момента затворените университети, като прикани управляващите да пуснат студентите във ВУЗ-овете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР