Най-вероятно няма да бъде завършен проектът за удължаване на широкорелсовото

...
Най-вероятно няма да бъде завършен проектът за удължаване на широкорелсовото
Коментари Харесай

Австрийските железници прекратяват проекта за изграждане на широкорелсово трасе от Русия

Най-вероятно няма да бъде приключен планът за удължение на широкорелсовото влаково трасе от Русия до Виена, оповестява вестник " Пресе ".

Във вторник държавните железници на Словакия, Украйна и Русия са получили известието на Австрийските железници, в което се споделя, че те излизат от плана.

През 2009 година железниците на четирите страни сътвориха Дружество за обмисляне на удължението на съветското широкорелсово влаково трасе от словашкия град Кошице до Виена. Със известието от тази седмица, продължава " Пресе ", Австрийските железници уведомяват останалите участници в сдружението, че ще върнат своето 27,4-процентно присъединяване.

Според контракта сътрудниците имат период от четири седмици, в които да изкупят австрийския дял. Ако това не се случи, Дружеството за обмисляне ще бъде ликвидирано. Най-вероятно процесът на разпродажба ще продължи до края на тази година, с което публично ще бъде комплициран завършек на плана.

Това развиване на нещата не е изненада за никого, разяснява вестникът, защото планът датира от напълно друго време. Преди 15 години, през май 2007 година, тематиката беше повдигната от съветския президент Владимир Путин като централна по време на негова аудиенция във Виена. Русия имаше предпочитание да усили транспортните си потенциали по посока на Централна Европа и по сходство на газопроводите да обвърже по-тясно централноевропейските страни към себе си. От друга страна, Виена и Братислава чакаха да разкрият нови работни места посредством създаване на логистичен терминал, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР