Най-великата любовна история на Европа, разказана на езика на младото

...
Най-великата любовна история на Европа, разказана на езика на младото
Коментари Харесай

Epic Drama: Сиси - императрицата легенда

Най-великата любовна история на Европа, разказана на езика на младото потомство

Повече от 65 години откакто именитата трилогия с германско-френската актриса Роми Шнайдер дебютира, RTL, Story House Pictures и Beta Film вземат решение да преразкажат историята на емблематичната кралица Елизабет на Унгария или – за младото потомство – „ Сиси “. Пищна коостюмна драма в шест елементи, „ Сиси “ ще дебютира по на втория ден на Коледа, 26 декември в 22:00 часа и ще ни покаже за какво светът има потребност от нов прочит на историята на тази популярна кралска персона.

 

Ролеви модел, освен за унгарците

Елизабет става императрица на Австрия и кралица на Унгария до някъде по случайност: в действителност нейната сестра, Илона, е предопределена за брачна половинка на Франц Йосиф I, само че една инцидентна среща трансформира всичко. Новият сериал, сниман в Австрия, Латвия, Литва и Унгария, се концентрира върху по-ранните години на Елизабет: любовната й спекулация с Франц Йосиф, борбата й да се интегрира в строгия австрийски двор и непрекъснатата й борба със свекървата й, ерцхерцогиня София. В първите си години Сиси се пробва да се утвърди освен като брачна половинка и майка, само че също и като фактор в политическия живот, като способства доста за раждането на aвстро-унгарската монархия през 1867 като съумява да изглади големи раделителни линии.

Sneak peek Sisi on Epic Drama



Въпреки, че продукцията е с разточителни декори и обилни костюми, основателите не желаят да създадат просто трагичен сериал „ в ера “, а търсят достоверност и желаят да покажат Сиси като уверена, съвременна жена като включват модерни тематики като любовта в брака, независимостта, себеусещането и свободната воля. Според Андреас Гутцайт, шоуранър на продукцията, „ Сиси “ споделя историята на жена, излязла от днешния 21-ви век “. Той хвали режисьора Свен Босре (Crime Scene), който „ е намерил метод с усет, само че и с смелост да покаже тази класическа история за Сиси, като включи интерпретация на сексуалността и модерния взор за ролята на дамите, изключително в политическа обстановка. “  



Не просто преразказ на една приказка

Създателите на сериала демонстрират доста ясно, че не желаят просто да създадат римейк на версията с Роми Шнайдер. Макар и някои обстановки да са художествена небивалица, катот цяло е търсена историческа меродавност. Гутцайт даже споделя, че актрисата Доминик Девънпорт, която е в титулната роля, не е гледала кино лентата с Роми Шнайдер. „ Реално нямаше причина да го прави, тъй като нашата трактовка е напълно нова.

Това е най-великата любовна история на Европа на всички времена, само че нашият избор е да я преразкажем по съвременен метод, “ споделя продуцентът.

Самата Девънпорт, която е дебютантка, отдава това, че е получила ролята, напълно на шанса си. „ Пийвахме бира с другар в една бирария в Мюнхен и си говорехме, че усещам връзка със Сиси, “ споделя тя в изявление за сп. Variety . „ Това, което нямаше по какъв начин да зная е, че на идващия ден той ще се запознае с шефа по асортимент на актьорския състав и ще й каже за мен. А по-късно тя ми се обади. ”

Доминик си дава сметка каква неповторима опция е да бъде в ролята на първата суперзвезда на Европа, която е водила доста специфичен метод на живот: „ Не би трябвало да забравяме, че ние в никакъв случай няма да бъдем императрици. А тя е намерила метод да се пребори за правото си на персонален живот и на това да бъде персона, “ споделя актрисата.  

„ Единствената й задача е била да ражда деца и да съставлява институцията. Човешката й страна, страстите й не са били от голяма важност, само че тя е съумяла да отбрани своето персонално пространство. “







Разкошните костюми оказват помощ доста, с цел да се вникне в ролята:

„ Определено доста помогнаха, тъй като автоматизирано те лимитират по голям брой способи, вкючително по какъв начин да дишаш! Когато ти сложат грима, последователно започваш да се превръщаш в нея. За мен не беше мъчно да се отърсвам от това всяка нощ, тъй като считам, че забележителна част от работата на един артист е да опази разсъдъка си; да поема студени душове. ”



Според Девънпорт, Сиси е била под необикновено напрежение, когато се е озовала в среда от всевъзможни ограничавания на толкоз млада възраст. “Тя към този момент не е имала право да бъде човек. Била е срамежлива. И сигурно доста самотна. Съпругът й е бил на представителна позиция и не са били фактически близки. Да се усеща затворена в клетка по този метод би трябвало да е било тежко. “

История за превръщането на едно момиче в жена, която разчупва оковите и става една от най-големите емблеми на Европа, „ Сиси “ дебютира по на Коледа, 26 декември, с двойни епизоди в три следващи недели от 22:00 часа.









Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV 1000 , отдаден на най-хубавите трагични сериали в ера от последните години, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV.

За всички оператори, които оферират Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете Следете и и



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР