Най-важното литературно събитие на годината - Софийският международен литературен фестивал

...
Най-важното литературно събитие на годината - Софийският международен литературен фестивал
Коментари Харесай

Софийският международен литературен фестивал се завръща с литературни гласове от Европа

Най-важното литературно събитие на годината - Софийският интернационален книжовен фестивал - ще се организира от 7 до 12 декември онлайн.

Тазгодишното издание на фестивала няма непоколебим географски фокус: акцентът му е върху настоящи писателски гласове от Европа. Целта е да се проследят не просто трендовете, които преобладават в литературата на континента, само че и да се видят въпросите, които създателите слагат, рефлексиите им върху света от през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден, опитите им за отстояване на изконните европейски полезности, паниките, рецептите за справяне с рецесиите. Няма да бъде подмината и тематиката с пандемията и екзистенциалите промени, които тя провокира. И всичко това, с концепцията, че точно литературата е тази, която подкрепя разговора, разбирането, сговарянето на разликите.

До този миг участници в него са били повече от 250 поети и писатели от 28 страни. Фестивалът е конгрес, който събира на едно място български и международни създатели и основава пространство за разговор и за среща на литературите, на огромните и дребните езици, на културите на другите страни.

Поради противоепидемичните ограничения през 2021 година Софийският интернационален книжовен фестивал ще се организира онлайн. Всички събития ще се стриймврат във фейсбук страницата на фестивала на адрес:

Фестивалът се организира редом с 48-ото издание на Софийския интернационален панаир на книгата в НДК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР