Най-важните политически и икономически новини от деня може да прочетете

...
Коментари Харесай

К: Бизнес: Предстои ново поскъпване на природния газ, цената на Bitcoin мина 50 хил. долара

Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете Кои са водещите международни вести в може да прочетете Газът може да нарастне с още 17% от септември
Природният газ, който доставя държавната " Булгаргаз " на клиентите си, ще нарастне за седми следващ месец. Компанията е подала заявление за установяване на цената от 1 септември в Комисията за енергийно и водно контролиране и все още то планува растеж от 17%.

Така от актуалната цена от 57.60 лева./мВтч през идващия месец газът ще се продава за 67.33 лева./мВтч, в случай че настояването бъде утвърдено. Финалната цена ще бъде избрана на самия 1 септември, като се вземат поради данните за целия август от европейските тържища и валутните курсове, които са част от формулата по контракта с " Газпром ".

През тази година природният газ на европейските тържища нарастна към 10 пъти по отношение на равнищата от 2020 година и сега се търгува за към 41 евро/мВтч (TTF хъб). Цената на " Булгаргаз " се усили три пъти от най-ниското си равнище преди година. Причината за по-плавните промени е във формулата на ценообразуването, която включва и петролните показатели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР