Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Аржентина

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Аржентина
Коментари Харесай

Три минути: Аржентина е световен шампион. Журналисти съобщиха за проблем и накрая бяха изкарани виновни

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Аржентина е международен шампионВторият мандат остава за догодинаКак се приказва за Холокоста в България
Аржентина е новият. На финала тимът, воден от Лионел Меси, завоюва против Франция след осъществяване на дузпи. Това е третата купа на Аржентина, а Франция не съумя да отбрани трофея от 2018 година Меси беше определен за най-хубав състезател на шампионата, а голмайстор стана Килиан Мбапе.
Вторият мандат
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на “Продължаваме смяната ” (ПП).

Кандидатът за министър председател от Политическа партия в петък с всички партии в Народното събрание без “Възраждане ” и им показа целите си. Ако не получи задоволително поддръжка още на предварителните диалози, Политическа партия, сподели Денков.

Два месеца след предварителните избори през октомври, публично доверие към партиите понижава, демонстрира. Формациите в Народното събрание са подредени по същия метод както на изборите. Спада и доверието към президента Румен Радев.

Ако в идващите месеци има избори, машинно гласоподаване. Последните промени в Изборния кодекс плануват Българска народна банка да обезпечи специфична хартия, на която машините да отпечатват бюлетини. Това обаче може и да не стане в точния момент.
Правосъдието
През последните дни прокуратурата стартира няколко инспекции. Първо тя заяви, че ревизира проруската паравоенна за закононарушения срещу републиката. После стана ясно, че се е самосезирала по информацията за работата на Българското национално радио.

Журналисти от “Капитал ” поради публикация. В нея е разказано по какъв начин лечебни заведения купуват медикаменти за деца и тежко заболели на повишени цени. Държавен орган е показал в собствен разбор тази процедура като порочна, а в публикацията е представен анализът. Разпитани са огласилите казуса, само че за самия проблем прокуратурата мълчи.

Съдът приключи делото против предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, известно като “Боклукгейт ”. Причината са “неясноти и нарушавания ” в обвинителния акт, който в този момент.

Какво мислите по тези вести? Коментирайте на страницата ни във или пишете на [email protected].
Реформите
България получи от Плана за възобновяване. За да дойдат останалите пари обаче ръководещите би трябвало да одобряват промени, в това число механизъм за надзор на основния прокурор.

Друга промяна, заложена в проекта, е приемането на закон за отбрана на хората, които подават сигнали за корупция. В Народното събрание имаше два законопроекта, само че болшинството от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане ” и “Български напредък ”.

да позволи проблемите си с върховенството на правото, се споделя в позиция, оповестена от американското посолство.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е разговарял с Румен Радев. В известието на Съединени американски щати написа, че са разискали военната помощ за Украйна, енергийната диверсификация и промените в България. Версията на българското президентство обаче.
Войната
Парламентът утвърди съглашението, с което оръжия и муниции. Стойността на военната помощ е 20 млн. лв., а описът е конфиденциален. Българска социалистическа партия и “Възраждане ” гласоподаваха срещу, а президентът да наложи несъгласие.

Украинските бежанци, настанени в общинска постройка в Пловдив, ще могат да останат. Кметът сподели, че от фондацията, която се грижи за бежанците, макар че по-рано беше предложил тъкмо това.

В Украйна хората се разсъниха в петък под. Властите в Киев оповестиха, че Украйна е, които съветската войска е изстреляла в този ден. Милиони хора обаче останаха поради офанзивата.

Русия ще изпрати в опит да увеличи бойния дух на бойците. Според английското разузнаване обаче музиката няма да реши казуса.
По света
статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз. Преговорите обаче ще стартират след осъществяване на осем условия, в това число битка с корупцията и правосъдна промяна.

Унгарците се оплакват от отвратително високи цени, а централна банка предизвести, че на икономическа рецесия. Премиерът Виктор Орбан обаче не признава неточности и упреква за обстановката Европейски Съюз и блокираните еврофондове.

В Централноафриканската република (ЦАР) беше осъществено нападение против съветския, обвързван с частната войска “Вагнер ”. Той е глобен от Съединени американски щати и разследван за връзка с убийството на трима публицисти.
Три рекомендации
Видели са “един подобен сивокос мъж ”, който е изскочил от колата, нарисувал е бързо един графит и си е отпътувал. Става дума за жителите на Бородянка, които схващат, че световноизвестният актьор чак откакто към този момент си е тръгнал.

Бобът се счита за неотменна част от обичайна българска кухня. Това в действителност не е от изключително от дълго време, а произходът му е много отдалечен, написа.

През март се навършват 80 години от две събития – спасяването на евреите от днешните граници на България, и депортирането на евреите от окупираните земи. В България обаче тези събития по този начин и не са получили шанса да станат разкази за самия Холокост, написа изследователката.
Човек на деня
Да, има такова събитие - Театрална Олимпиада. А България за пръв път ще има собствен представител чак на десетото ѝ издание. Това е спектакълът “Коприна ” на.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР