Най-важната точка днес е приемането на актуализацията на бюджета, каза

...
Най-важната точка днес е приемането на актуализацията на бюджета, каза
Коментари Харесай

Петков за бюджета: Не харчим повече пари, даваме ги на най-нуждаещите се хора


Най-важната точка през днешния ден е приемането на актуализацията на бюджета, сподели преди съвещанието на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков.

Той напомни още веднъж главните акценти. Увеличават се пенсиите с 60 лева плюс 10% и таванът на пенсиите става 2000 лева

„ Това значи, че в последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 лева на 467 лева За последните 12 години преди този момент единствено със 100 лева “, посочи министър председателят.



Ще се даде и опция на бензиностанциите да понижат цената на горивата без добавки с 0,25 лева на литър. Всеки българин ще може да се възползва от това.

Друг акцент в актуализацията на бюджета е освобождението на електрическата енергия и втечнения газ от данък. Ще се понижи и Данък добавена стойност ставката на парното с 9%. Предвижда се и нулева ставка на хляба, което Петков дефинира като невиждана мярка.

Ще се облекчат и данъчните заплащания за младите работещи фамилии.

„ Тези ограничения са невиждани, само че хубавото е, че те не са проинфлационни, тъй като крайният недостиг остава на 4,1%. С други думи ние не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма потребност “, сподели Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР