Най-важната ера за италианците от Ferrari са 60-те години, защото

...
Най-важната ера за италианците от Ferrari са 60-те години, защото
Коментари Харесай

Daytona-та на сър Елтън Джон се продава

Най-важната епоха за италианците от Ferrari са 60-те години, тъй като тогава излизат в действителност най-култовите им модели. Всичко съдържащо означението 250, към което прибавяме и GTO, което продължава да чупи върховете по търговете, е цялостна хубост. Тук обаче, става въпрос за един модел излязъл в края на това толкоз значимо десетилетие - Daytona.



Моделът наследява 275 GTB/4 и носи означенията 365 GTB/4. Той е малко "рискова акция ", тъй като съставлява класическите гранд турери по време, в което на мода са централно разположените мотори в Miura да вземем за пример, а не класическите предно ситуирани. Въпреки това, автомобилът набира огромна известност с помощта на положителния си дизайн и ревящия 4.4-литров V12 с мощ от 357 конски сили, които за времето си са били върха на сладоледа и трансформира машината в най-бързата за времето си.



С номер на рамата 15977, този автомобил е притежаван от сър Елтън Джон през интервала от 73-та до 75-та. Интересното е, че артистът е огромен почитател на марката и по това време има и дребното Dino 246 GT. Връщаме се обаче, на Daytona-та, която през последните 16 години седи в владеене на единствено един притежател и бива грижливо реставрирана до искра.



Таблото демонстрира пробег от 81,657 благи, като автомобилът има и цялостна история от ден първи. Той ще бъде част от търга Silverstone Classic Sale 2017, като предстоящата сума за него е сред 525 и 575 хиляди паунда - сума, която е изцяло естествена за такава класика в чудесно положение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР