Най-уважаваните и знакови лица от българската общественост издигат проф. Анастас

...
Най-уважаваните и знакови лица от българската общественост издигат проф. Анастас
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Инициативен комитет издига проф. Герджиков за президент, интелектуалци и професори: Изправяме се срещу полувоенна диктатура, която разрушава демокрацията, парламента и човешкото общество! Управлението на Румен Радев е пълен провал

Най-уважаваните и знакови лица от българската общност издигат проф. Анастас Герджиков за президент през днешния ден в 12 часа в НДК.

Списъкът към момента се добавя, тъй че окончателната цифра евентуално ще е доста по-голяма, разясниха уредниците. Оказва се, че тече самобитна конкуренция след интелектуалци и професори да бъдат включени в влиятелния комитет.

Ангелогласната Валя Балканска, чийто глас пътува из Космоса, живите класици Стефан Цанев и Недялко Йорданов, българският Индиана Джоунс - проф. Николай Овчаров, дудук №1 в света Теодосий Спасов, кмет №1 Димитър Николов, страхотните артисти Христо Шопов, Филип Аврамов и Тончо Токмакчиев, естрадните митове Богдана Карадочева, Михаил Белчев, Милена Славова и Тони Димитрова, композиторът-шлагерник Стефан Димитров, ректори на 7 български университети, някогашният ректор на СУ проф. Боян Биолчев, историкът проф. Вили Лилков, шефовете на Сатиричния спектакъл и спектакъл " София " Калин Сърменов и Ириней Константинов, новата ни олимпийска шампионка Стойка Кръстева са измежду имената в елитния лист.

За разлика от " комитета Радев " тук няма доносници и сътрудници на комунистическата Държавна сигурност, разяснява се в обществените мрежи.

Както ПИК към този момент писа, 27 сътрудници на Държавна сигурност попаднаха в Инициативния комитет, издигнал настоящия президент Румен Радев за втори мандат.

“Той е приел нашата поддръжка, само че решението да се претенденти е напълно негово. Имаме общи познати в университетските среди и тя ни показа, че обмисля да се кандидатира и тогава се свързах с него.

Преди пет години не ГЕРБ, а друга партия му е предложила да се кандидатира. Проф. Герджиков се употребява с уважението на всички политически водачи, някои от тях даже са приключили класическата гимназия”, разгласи Красимир Вълчев преди събитието, намеквайки разкритието на ПИК, че възпитаничката на Класическата гимназия Корнелия Нинова е предложила президентска номинация на проф. Герджиков, с който са другари.

“Изразявам своята гражданска позиция и тя е за нещо, което явно, за връщане на нормалност, реализиране на единство и най-много за позиция, която се стреми към една нормалност в политическата обстановка в България”, съобщи китаристът Николо Коцев.

В комитета е председателката на Съюза на репресираните-Памет - Лиляна Друмева.

“Тук съм Най-малко поради това, че проф. Герджиков е в действителност това, което Румен Радев не е. А другото, което изключително ме впечатлява и вдъхва вяра у мен, е това, че България се разсънва, уповавам се и най-сетне сме длъжни да мислим за страната си, а не за себе си. Ако мислим за страната си, би трябвало да си изберем миротворец за президент, тъй като сме на ръба на войната. Трябва да сме луди да желаеме това. Ако всеки естествен човек се замисли по този въпрос и осмисли какво предлага проф. Герджиков, въпреки че не е почнала акцията, не мога да си показва, че един човек, който превежда Аристотел и носи хуманизма, може да каже и една дума, която да не се хареса на българските граждани”, безапелационна бе тя.

“На моята стена във фейсбук непрестанно споделям с разнообразни хора и ме впечатлява това, че тези, които са войнсващи, след няколко реплики, които не се харесват на останалите бързо се скриват. Голяма част от обществото към този момент е омерзено от това, което прави Румен Радев. Питах мои прочут дали и в другите балкански страни го има това, а той ми отговори, че на никое място никой не постъпва като нас. А мотивът беше по какъв начин една българка е умъртвила брачна половинка си, с цел да вземе парите му. Бих желала за България и българите да се приказва за образован народ, да създадем верния цивилизационен избор за президент”, сподели още Друмева и бе катеторична: От сърце искам триумф на проф. Герджиков и ще направя всичко което зависи от мен и съюза на репресираните с цел да имаме един заслужен президент.

Проф. Лъчезар Гроздински стимулира ясно наличието си: “Тук съм да защитя демокрацията, той е прелестен човек, извънреден експерт и се изправяме против една полувоенна тирания, която съществува в България и унищожава демокрацията, Народното събрание и човешкото общество, и този развой би трябвало да спре! Управлението на Румен Радев е цялостен неуспех и в случай че българският народ не осъзнава, че би трябвало да тръгне по различен път, ще пострадаме доста.”

Актьорът Тончо Токмакчиев съобщи, че познва добре проф. Герджиков- " Такава кандидатура на България за лице е влиятелна, тъй като президентът е лице на една држава и по-подходяща не виждам, квалифициран и ерудиран, човек с капацитет ", съобщи той.

Същото удостовери и артистът и шех на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов: " България има потребност от успокоение и обединяване и вероятност по какъв начин вскички знаедно трява да вървим и да свършим работата дружно. Обединението е на първо място! Не желая да върша съпоставяне, живеем в свят на сравненията, който от ден на ден ни дави. Искам хората да създадат разбор, а не съпоставяне ", разяснява той на въпрос за дейностите на разединителя Румен Радев.

Нидал Алгафари, разяснява пред ПИК TV, че в България би трябвало да има смяна и да се откри човек, който да сплотява, а не да разделя народа. " Под шапката, която носи, да е с задоволително мозъчно вещество и да сплотява нацията. Смятам, че проф. Герджиков към този момент е съумял да завоюва тази борба ", безапелационен бе Алгафари.

В инициативния комитет е и олимпийската шампионка Стойка Кръстева. " Това е човек, който би обединил народа, което най-важното. Той е потвърдил във времето, че може да сортира най-хубавите хора, по този начин, че да вървят нещата в вярната посока. Смятам, че той би бил подобаващото лице за президент на България ", разгласи тя.

На старта на събитието юристът Радомир Чолаков показа проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. " В учебниците по история на България предишното е разказано с великолепие, само че и тежките моменти. Има времена на напредък, само че и трагични. Историята ни демонстрира, че постоянно противоспованията и войната следстват успокоение и сигурност. На 21 ноемвра 2021 година ще бъде отворена нова глава в историята ни и от българите зависи какво ще написа в нея. Може да написа, че е траял къс и тъмен интервал на обърканост, само че може да написа, че е бил интервал на въздигане на духовонстта и градивен труд. Какво ще написа в учебника за тези, които вземаме решенията зависи от нас ", съобщи той.











Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР