Най-успешният ни пистов състезател през последните години в мотоциклетизма Мартин

...
Най-успешният ни пистов състезател през последните години в мотоциклетизма Мартин
Коментари Харесай

Мартин Чой е готов за нов подвиг в 24-те часа на Льо Ман този уикенд

Най-успешният ни пистов играч през последните години в мотоциклетизма Мартин Чой е на броени часове от петото си присъединяване в " 24-те часа на Льо Ман ". Авторитетната и влиятелна конкуренция във Франция се провежда за 43-ти път и е предстоящо с неспокойствие от милиони почитатели по света. Тази година за първи път от 1967 година трибуните ще бъдат празни поради пандемията.

Единственият български водач, който ще взе участие от няколко дни е на Льо Ман и организира няколко тренировки с отбора на Energy Endurance 91 и двамата си италиански съотборници братята Кристиян и Федерико Наполи.

" Чувствам се доста добре и подготвен за на следващия ден. Винаги има изключително неспокойствие от идния старт тук, тъй като това е именито съревнование и в него карат единствено определени водачи. Вече се срещнах с двамата си съотборници Кристиян и Федерико и целия екип. Всички са страхотни експерти и доста окуражени за сполучливо показване. Моторът е Kawasaki и към този момент имах опцията да го карам няколко пъти на свободните тренировки и квалификациите. Във вчерашната такава имахме проблеми със скоростите и при моето качване заваля мощен дъжд, което наложи прекъсване в бокса и промяна на гумите. Освен това трябваше да бъдат изменени и настройките на мотора за мокро каране и това ни забави известно време. Днес обаче беше добър ден за нас и тактиката на тима беше всеки един от тримата да кара по четири обиколки. Направихме резултат от 1:40 минути в една обиколка, само че по-важното е, че тримата дадохме времена през половин секунда един от различен, което е причина за съществено каране от самото начало на идното съревнование ", показа незабавно след квалификацията Мартин Чой.

Многократният ни пистов първенец е трети водач в отбора (с червени ленти на ръцете) и ще излезе в третия час на надпреварата. Чой разкри и част от тактиката на тима в 24-часовото тестване.

" Моторът ще влезе планувано в бокса за промяна на задната гума след 60 обиколки, а на предната след 120. Има и още доста елементи, само че тях няма по какъв начин да ги оповестя. Механиците ни доста бързо работят и в това отношение съм оптимист. Ще дам всичко от себе си, с цел да създадем едно бързо съревнование, което единствено по себе си е извънредно изтощително ", добави Чой.

Българското знаме към този момент е сложено на пилоните на пистата и самата конкуренция ще стартира с родния ни химн, както е по традиция на " Льо Ман ". Националните химни да прозвучат по азбучен ред на страните участници в надпреварата.

" Голяма чест е за мен още веднъж да чуя " Мила Родино " за пети път на " Льо Ман ". Искам да благодаря на ЕКО България, без тяхната изключителна поддръжка нямаше да мога да вземам участие. Също по този начин съм благодарен и на Министертвото на младежта и спорта, на Българската федерация по мотоциклетизъм, както и на останалите ми спонсори и сътрудници. Всеки, който ме познава знае, че съм доста виновен човек, който не се предава и сега съм пъклен окуражен да покажа още веднъж опциите си пред света. Дано не се повтори 2016-та година когато се наложи да карам в 15 от общо 24-те часа, само че съм подготвен за всичко и нямам самообладание за пристигна съботния ден на надпреварата ", приключи Мартин Чой.

39 тима ще вземат присъединяване в тазгодишното издание, а конкуренцията стартира в събота в 13:00 часа българско. Чой и неговите съотборници ще застанат на 29-та позиция на старта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР