Най-удобният за живеене град в Русия се оказа Москва, според

...
Най-удобният за живеене град в Русия се оказа Москва, според
Коментари Харесай

Най-комфортните за живеене градове в Русия

Най-удобният за живеене град в Русия се оказа Москва, съгласно изчислението на показателя за качество на градската среда през 2023 година, написа Лента.ру.

Индексът е изчислен от съветското Министерството на строителството и Института за развиване ДОМ.РФ.Руските градове се правят оценка от позиция на 36 разнообразни параметри.Сред тези параметри, от които зависи като цяло комфорта за живеене в съветските градове, са: качеството на зелените площи, уличната инфраструктура, уредеността на градското пространство, жилищата, бизнес постройките и инфраструктурата за отдих.Въпросните параметри от своя страна се проучват съгласно тяхвната екологичност, комфорт и сигурност.
 Градовете
Градовете " призраци " в Русия

Къде се намират и по какъв начин се е стигнало до " нерадостната " им орис

Така, качеството на градската среда, или другояче казано, комфорта за живеене, е най-голям в съветската столица , която е събрала 304 от оптималните 360 точки.

Прави се конкретизиране, че съгласно признатите критерии за оценка, показател за качеството на градската среда със стойност от над 180 точки, значи че общо взето съответният град е с удобния условия за живеене.

След Москва, идващите 4 съветски градове с население към и над 1 млн. индивида , които са считат за най-комфортни за живеене, са: Санкт Петербург, Нижни Новгород, Казан и Краснодар.
 Снимка 379333
Източник:

За не толкоз известните отвън Русия три града може да се каже в резюме най-важното, като се стартира от Нижни Новгород. Той е ситуиран при вливането на река Ока във Волга. Населението на града е над 1,24 млн. индивида, което го подрежда на 6-о място в страната. Разстоянието до столицата Москва е към 400 км.

Казан , който в този момент е столица на съветската република Татарстан, е учреден през Х век от волжките българи. През 11-12 век се трансформира в търговски център на комерсиалния път, свързващ Северна Европа с Близкия Изток. Населението на града в този момент е над 1,25 млн. индивида.

Краснодар се намира в Южна Русия и е административет център на Краснодарския край. Населението на 5-ия по удобни условия за живеене град в Русия, е към 1 млн. индивида.
 Колекционерските парцели в Москва - рядко срещани и доста скъпи
Колекционерските парцели в Москва - рядко срещани и доста скъпи

Какви са внушителните им цени

Броят на градовете в Русия с удобна среда за живеене в този момент е достигнал 759, като за тях междинната стойност на показателя за качество на градската среда е 200 пункта. По този метод, междинната стойност на показателя нараства с 18% за последните 5 години.

А неотдавна стана известно, че Москва и Санкт Петербург са измежду градовете водачи в света по ниво на пространствено и софтуерно развиване, според данните от показателя за софтуерно и пространствено развиване на огромните градове в света. Анализът за правенето на този показател е осъществен от интернационален консорциум от проучвателен организации от Китай, Индия и Русия.
 Новите свръхмодерни градове за милиарди долари в пустинята на Централна Азия
Новите свръхмодерни градове за милиарди долари в пустинята на Централна Азия

Това са новите мегаполиси на Туркменистан и Киргизстан
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР