Най-тежката мярка задържане под стража спрямо Ангел Шуманов и Асен

...
Най-тежката мярка задържане под стража спрямо Ангел Шуманов и Асен
Коментари Харесай

Прокурор за двамата от Стамболийски: Има реална опасност за ново престъпление

Най-тежката мярка " задържане под стража " по отношение на Ангел Шуманов и Асен Шуманов изиска наблюдаващият прокурор и представител на Районна прокуратура - Пловдив Бригита Байрякова. Двамата са привлечени като обвинени за мелето с полицейски чиновници в Стамболийски на 2 април.

Досъдебното произвеждане към този момент е следствено и по него обвинени са общо 4 лица.

" За да се подсигурява безпристрастност на следствието, защото са потърпевши полицейски чиновници, делото е предоставено за следствие от следовател. 

Като наблюдаващ прокурор, осведомен с доказателствата по делото и при преценка и разбор на тези доказателства, смятам, че е налице действителна, а не хипотетична заплаха да се укрият и извършат ново закононарушение " - разяснява пред камерата на медията ни прокурор Байрякова.

Представителят на държавното обвиняване добави, че е неприемливо в наказателно произвеждане едно и също лице, което към този момент има процесуално качество, както в тази ситуация се внушава и се прави опит обвинените да се изкарат потърпевши.

" Няма спънка по съответния ред, посредством упълномощения си бранител, като решат да осъществят в цялостен размер правата си. Но не и в това наказателно произвеждане " - безапелационна е прокурорката.

В последна сметка Районен съд-Пловдив остави в ареста 35-годишния Ангел Шуманов, който се нахвърли върху служителите на реда в Стамболийски в деня на изборите. Другият обвинен за безредиците излиза на независимост под 1500 лв. гаранция. Това взеха решение магистратите след обширно ревизиране на материалите по делото през вчерашния ден.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР