Най-тежка след наводненията е ситуацията в Нови Искър. Това заяви

...
Най-тежка след наводненията е ситуацията в Нови Искър. Това заяви
Коментари Харесай

Фандъкова с извънредни новини за водния апокалипсис, най-тежко е в...

Най-тежка след наводненията е обстановката в Нови Искър. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на ексклузивен брифинг.

"Цяла нощ екипите следиха равнищата на реките. Имаме леко намаляване, само че не престават да се наблюдават обитаеми сектори от Нови Искър, Житен, Требич, Волуяк.

Екипите на пожарните са работили през нощта за издигане на насипи в Мировяне ", разкри столичният градоначалник, като добави, че през днешния ден ще се вършат описи и огледи на къщите и да се оказва помощ на хората.

"Нямаме евакуирани хора, само че за наслада дигите, които се построиха на 3 места в Мировяне, свършиха работа. Надявам се през днешния ден да стартира усмиряване на обстановката ", акцентира Фандъкова.

"Язовир "Суходол 2 " е покачил равнището, там ще бъдат изпратени помпи, с цел да не се стигне до преливане. Екипите не са спали цяла нощ, ще продължим до момента в който е належащо.

Във Връбница имаме наводняване сектори от бул. Европа и пътя за "Божурище ", само че придвижването не е спирано. Извършено е снегопочистване в регион "Панчарево " ", заключи кметът на София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР