Най-старият културен дом на територията на столицата е Общинският културен

...
Най-старият културен дом на територията на столицата е Общинският културен
Коментари Харесай

Домът на културата „Искър“ е цветето на „Дружба“



Най-старият културен дом на територията на столицата е Общинският културен институт „ Искър “ . Построен е и стартира активност през далечната 1953 година Първоначално е бил Профсъюзен дом на културата.

За общински културен институт е разгласен от 2001 година. Това описа пред Радио София неговият шеф Евгения Михайлова .

По думите ѝ жителите го назовават „ цветето на „ Дружба “ и на регион „ Искър “ .
И има за какво. Сградата е извънредно красива и в нея се развиват разнообразни действия. С историята на дома са свързани имена на доста известни български създатели.



От 2013 година се извършва тактика на Столичната община, съгласно която се реализира на процедура децентрализация на културните артикули, добави Михайлова.

Разнообразието в културния плакат е измежду правилата ни. И изключително след постигане и стартирането метрото до квартала, публиката в културния дом е от цяла София. “

ОКИ „ Искър “ разполага с огромна концертна зала – с 400 места , една камерна и 3 танцови. Там репетира представителният Софийски духов оркестър , който през лятото радва с концерти и навън жителите и гостите на столицата.

Евгения Михайлова предложения фенове на събитията, които са в афиша на културния дом и за които те могат да се осведомят от .

Чуйте целия диалог с шефа на ОКИ „ Искър “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР