Най-скъпоплатеният баскетболист на Стария континент - Никола Миротич, най-вероятно ще

...
Най-скъпоплатеният баскетболист на Стария континент - Никола Миротич, най-вероятно ще
Коментари Харесай

Никола Миротич си тръгва от Барселона

Най-скъпоплатеният баскетболист на Стария континент - Никола Миротич, най-вероятно ще напусне тима на Барселона след края на сегашния сезон, предава Mundo Deportivo. Черногорецът с испански паспорт няма да желае да понижи заплатата си с 50%, каквото е условието на управлението на каталунците по отношение на предстоящото орязване на бюджета за идната акция.

Така се чака да се стигне до анулиране на контракта сред двете страни, защото Миротич би трябвало да получи 10 милиона евро през идващия сезон. Преминалият през няколко тима в НБА баскетболист има договорка с “лос кулес ” до лятото на 2025-а, само че по този начин или другояче договарянията сред представителите му и управлението на Барса по отношение на преустановяване на контракта към този момент са почнали.

Както стана известно в последните дни, вътрешно в клуба се дискутира намаляването на бюджета с към 10-15 %, само че е допустимо понижението да доближи 25 %. Според досегашния бюджет за баскетболната секция на Барселона, който възлизаше на към 44 %, спортният шеф на клуба Хуан Карлос Наваро ще разполага с към 8-10 милиона по-малко.

Миротич кара своята четвърта година като част от състава на Барселона и за това време той се трансформира в един от най-хубавите играчи в Европа. 208-сантиметровото крило бе избиран в Идеалните тимове на Евролигата в последните три години, като през предишния сезон бе и MVP на най-силния клубен европейски шампионат. Той обаче не съумя да завоюва трофея в конкуренцията, като предходната година отборът му остана трети, а тази - четвърти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР