Най-скъпият сорт лимони в света се отглежда и в град

...
Най-скъпият сорт лимони в света се отглежда и в град
Коментари Харесай

Най-скъпият лимон в света: 87 евро за килограм при поръчка в известни ресторанти

Най-скъпият вид лимони в света се отглежда и в град Люшня в централната част на Албания, заяви Албанското радио и телевизия, представени от Българска телеграфна агенция. Сортът, който носи името " лимон хайвер “ или " лимон пръст “, произлиза от Австралия и се продава за 87 евро на кг при поръчка в известните заведения за хранене.

Люшня е единствената зона, където специфичният вид австралийски микроцитрус се е приспособил към почвата и климата. Фермерът Клодиан Хида стартира развъждането на първите лимони от този тип преди пет години в село до Люшня, като в началото реколтата се употребява от него и фамилията му. Хида е засадил 270 корена от три разновидности на " лимона хайвер “.

Този вид лимони е извънредно издирван на задграничния пазар, изключително в Италия и Франция, отбелязва Албанското радио и телевизия. " Лимонът хайвер “ се разграничава от обичайните лимони по това, че от него не се изстисква сок, а се изважда месната част на плода, която е на нишки. Лимонът се употребява при разнообразни салати, рибни ястия, както и за изработката на десерти.

Албанските заведения за хранене към момента не употребяват този вид лимони поради високата му пазарна цена, добавя медията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР