Най-скъпият шоколад в света носи марката То'ак. Той се приготвя

...
Най-скъпият шоколад в света носи марката То'ак. Той се приготвя
Коментари Харесай

Как се произвежда най-скъпият шоколад в света

Най-скъпият шоколад в света носи марката То'ак. Той се подготвя на ръка от висококачествено еквадорско какао, което и дефинира цената му от 169 английски лири за 50 грама.

Какаото за шоколада се събира от 14 ферми в Еквадор, които подсигуряват за неговото качество.

Процесът по произвеждане на То'ак се състои от общо 36 стадия. Първо е належащо какаовите зърна да ферментират. След този развой те се трансформират в течен шоколад.

Този шоколад се отлива на ръка в специфични форми, като в центъра на всяко едно блокче се слага какаово зърно с размери сред 7 и 8 милиметра.

 Какао

Произвеждаме шоколада със същото внимание и акуратност като положителното вино и премиум уискито – споделя един от производителите на шоколада.

Специфичното име на най-скъпият шоколад в света е взето от античен еквадорски акцент, което в превод значи дърво.

Шоколадът се хапва с дървени клечки, като поднасяйки го към устата си, всеки, който го е опитал, споделя, че усеща несравним и кондензиран мирис на какао.

То'ак е черен шоколад – 81% от него е какао и 19% е захар. В него няма подправки от злато и диаманти като в други първокласни артикули, като производителите споделят, че разчитат само на натуралния му усет.

 Бонбони

За разлика от То'ак, който разчита потребителите да го купят поради неповторимия му усет, шоколадът с марка Wispa Gold чака притегля клиентите със златната си опаковка.

Wispa Gold коства 961.48 английски паунда, като и самите производители не крият, че 99% от високата му цена се дължи на златната станиол, под който се намира сладкото прелъщение.

Шоколадовото блокче се създава от компанията Bring Back Cadbury, откъдето споделят, че златната опаковка също може да се употребява, в случай че не желаете да я пазите, откакто сте платили толкоз солена сума за нея.

Шоколадът Wispa Gold също е създадено от редки сортове какао и други подбрани за изработката му артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР