Най-скъпата реклама за частна компания или нещо повече е изстрелването

...
Най-скъпата реклама за частна компания или нещо повече е изстрелването
Коментари Харесай

Тихомир Димитров: Ракетата Falcon heavy е стъпка от новата космическа революция

Най-скъпата реклама за частна компания или освен това е изстрелването на автомобил в космоса? Малко повече от половин век, откогато кучета, маймуни и хора излизат в открития космос, там към този момент е и колата на милиардера Илон Мъск . Екстравагантно или вдъхновяващо, изяснява самият той:

Нямаме проект за бъдещето на колата.Тя може би ще се носи в космоса в продължение на милиони години. А в случай че извънземните я открият, несъмнено ще си кажат: " Какво вършат тези хора? Да не би да са я считали за провидение? Защо имат дребна кола в огромната? Това ще ги обърка тотално. "  Образът на галактическия човек в кола в космоса наподобява неуместно и неуместно. Цветовете наподобяват необичайно в космоса. Изглежда като естествена кола в космоса, което е естествена кола в космоса. Харесва ми тази глупост. Ако се вгледате: на таблото има дребен макет на колата, с дребен галактически човек. Може да е смешно и глуповато, само че тъкмо тези неща са значимите. Обикновено ракетите извеждат в космоса нещо, което наподобява на блокче бетон - това е скучно. А в този случай сходни неща може да развълнуват хората.

Астрофизикът Тихомир Димитров , който допреди две години и половина е бил в Space X споделя, че изстрелването на ракетата на Мъск с колата на борда е в действителност сполучлива реклама за това, което следва:

Тази кола - вътре има галактически костюм, който те назовават " Звездният човек ". Този галактически костюм е създаден от тази частна компания. Това не е костюм на НАСА. Този костюм ще бъде употребен от астронавките, които ще летят на Международната галактическа станция в околните 1-2 години. Всъщност, той не желае просто да изпрати една кола в космоса. Тук тестват, за пръв път, изстрелват най-голямата ракета в космоса. Изучават по какъв начин галактическата компания ще изпрати товар до друга планета, до друго място в Слънчевата система, т.е. тестват доста разнообразни фактори, които по-късно ще употребяват в по-важни задачи - да вземем за пример задача до Луната. 

Може на елементарния човек да му наподобява, че тази задача е нещо не толкоз значимо, само че това е една от най-важните задачи в обозримите две-три години. това е една поредна стъпка на частните галактически компании през днешния ден към една доста огромна цел - пътешестване на човек и стъпване на човешки крайник на алената планета Марс след десетина-петнайсет години. Ракетата Falcon heavy е единствено една от стъпките, които са нужни на цялото човечество да направи тази научна фантастика за момента - стъпването на човек на друга планета, не на Луната, същинска действителност, която ще се случи в напълно обозримото и близко бъдеще. 

Всъщност няма потребност да има галактическо съревнование сред огромните водещи галактически организации като НАСА и Европейската галактическа организация. Те към този момент сполучливо си сътрудничат с частните галактически компании като Blue Orange и Space X и от това печелим всички ние - било то с галактически туризъм, било с доста по-големи благоприятни условия на елементарния човек да върви в космоса...

Това е една стъпка от новата галактическа гражданска война, безапелационен е астрофизикът.

Целия репортаж слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР