Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена за 15 милиона

...
Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена за 15 милиона
Коментари Харесай

В Дубай продадоха регистрационен номер за рекордните $15 млн. ВИДЕО

Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена за 15 милиона $ на търг в Дубай през уикенда. Знакът с цифрата 7 е закупен от неизвестен покупател.  

Предишната рекордна сума, изплатена през 2008 година, беше £7,2 милиона за плоча с " 1 ". Предишният рекордьор беше закупен от дубайския предприемач Саид Абдул Гафар Хури, който го употребява за своите Rolls-Royce Cullinan и Mercedes G-Wagen.

Числото 7 беше продадено на благотворителен търг в Дубай през уикенда за рекордните 55 милиона AED.
Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена на търг в Дубай
Аукционната къща Emirates продаде регистрационния номер по време на благотворителното събитие „ Най-благородните цифри “, извършено в Дубай в събота, пише Daily Mail. Целта на търга беше да се съберат пари за план за хранителна помощ по време на свещения месец Рамадан.

Благотворителният търг беше част от акцията „ 1 милиард хранения “, инициирана от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и държател на Дубай.

Регистрационният номер " P-7 ", който в Дубай се чете просто като " 7 ", стана най-скъпият в света. Но за каква кола ще бъде закрепен и кой е притежателят му, към момента не е известно.
 Най-скъпият регистрационен номер в света, търг в Дубай, регистрационен номер за 15 милиона $, Дубай Най-скъпият регистрационен номер в света Снимка: Emirates Auction
Впрочем вече се откри заслужен автомобил - това е Rolls-Royce Boat Tail на стойност 20 милиона паунда. Тази кола е най-скъпата нова кола в света.

Тъй като седем е щастливо число в доста култури по света, това не е първият път, когато водач дава голяма сума за регистрационен номер с този номер.

През 2016 година регистрационният номер " 7 " беше продаден в Обединените арабски емирства за £2,96 милиона.

Същият брой беше препродаден преди шест години за £3 милиона.

Говорейки след търга, Абдула Матар Алманнай, ръководител на аукционната къща, сподели, че счупването на международни върхове постоянно е вълнуващо, само че в случай че може да промени живота на хората към по-добро, това е още по-вълнуващо.
   View this post on Instagram   

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР