Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо очевидно ще

...
Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо очевидно ще
Коментари Харесай

Висшата лига отпадна като вариант пред Коутиньо

Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо явно ще стартира новия сезон на „ Камп Ноу”. Според ESPN няма никаква възможност в последния ден от летния трансферен прозорец за Висшата лига някой клуб оттова да си обезпечи услугите на бразилския национал под каквато и да е форма.

„ Блаугранас” изпитват големи компликации с продажбата на футболиста, за който заплатиха 120+40 милиона паунда през януари 2018 година. 27-годишният състезател по този начин и не съумя да покаже формата, която го направи звезда в някогашния му Ливърпул, а поради привличането на Антоан Гризман бъдещето му на „ Камп Ноу” стана доста подозрително.

Барселона стигна до такава степен, че да предлага футболиста чартърен, като най-сериозни упоритости в това отношение имаха Арсенал и Тотнъм. Самият състезател обаче изрично отхвърли вероятността да заиграе в един от двата лондонски клуба. От друга страна, Барса се надява до началото на септември въпреки всичко да се появи кандидат-купувач за Коутиньо, а парите от възможната продажба ще бъдат употребявани за привличането на Неймар от Пари Сен Жермен.

Арсенал към този момент отпадна като алтернатива пред Коутиньо, защото през вчерашния ден мениджърът Унай Емери разкри, че клубът ще търси само привличането на нов централен бранител в последните часове на трансферния прозорец. Ливърпул, въпреки това, на няколко пъти сподели по безапелационен метод, че не може да си разреши да откупи назад Коутиньо, а сведе вариантите пред играча съвсем до нулата.

В същото време наставникът на Барса Ернесто Валверде съобщи, че е подготвен да разчита на Коутиньо, стига последният да остане в тима му. „ Разбира се, че разгадавам на него”, сподели испанецът след 2:1 над Наполи в контрола, която се състоя в Маями. „ Не знаем какво ще се случи, само че той към момента е при нас. Срещу Наполи не игра също както Артур и Артуро Видал, тъй като като тях има единствено 2 тренировки с тима. Планът си остава същия – да ги интегрираме малко по малко. Ще забележим дали в съботя няма да може да изиграе повече минути”, разяснява треньорът на Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР