Най-силната дума, което печели доверие в общуването ни с децата

...
Най-силната дума, което печели доверие в общуването ни с децата
Коментари Харесай

Най-силната думичка, когато общуваме с децата си ♥ „Хайде!”

Най-силната дума, което печели доверие в общуването ни с децата е простичкото: „ Хайде! ” До 9-годишна възраст, у децата към момента е едва образувано възприятието за лично „ аз ”. Когато от самото начало командваме детето, ние градим ненужна стена в връзките, вместо да укрепим естествената връзка, която съществува посред ни.

При всяка комфортна опция, канете детето да взе участие дружно с вас в разнообразни занимания. Когато вашата молба се трансформира в част от поканата за взаимна работа, децата сътрудничат с по-голямо предпочитание.

Ето и няколко потребни препоръки за взаимната работа с деца:

Помолете детето, а не му заповядвайте.

Постарайте се то да почувства, че ви оказва помощ, а не че просто се подчинява.

Позволете му да се изрази противоречие. Ако детето няма право на глас и на митинг, не му е позволено да спори и да води договаряния, то вашата молба се трансформира в заповед или условие.

Винаги се доверявайте на другата вълшебна думичка: „ Моля ”.

Откажете се от риторичните въпроси и лекции.

Постарайте се да формулирате молбата си колкото може по-позитивно.

Ако детето стачкува и недоволства

Когато приемете този метод, ще дадете в ръцете на детето си властта да взема решение единствено. Възможно е то да реши да отговори на молбата ви с „ Не ”. Това не е нещо ненадейно, даже в противен случай – очаквайте сходна реакция. Децата или на драго сърце оказват помощ, или на драго сърце се съпротивляват. В края на краищата, самите вие надали постоянно вършиме това, за което ви помолят.

Позволете на детето да стачкува и да не се съгласява, в последна сметка вие разчитате на помощ и съдействие, не на безгласно смирение. Някои от митингите на децата даже са потребни. За да може у детето да се пробуди духът на съдействие, то има потребност още веднъж и още веднъж да бъде убеждавано в това, че вие се вслушвате и се преценявате с молбите му по същия метод, по който и то се преценява с вас.

Източник: vospitaj.com
Картини: James Jebusa Shannon (1862–1923)

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР