Най-сигурният начин да бъдете щастливи не е свързан с преживяванията,

...
Най-сигурният начин да бъдете щастливи не е свързан с преживяванията,
Коментари Харесай

Най-важният избор в живота на човек е...

Най-сигурният метод да бъдете щастливи не е обвързван с прекарванията, материалните облаги или персоналната ви философия за живота.
Всичко опира до това с кого избирате да прекарате времето си.

Така счита Морън Сърф - невроучен от Северозападния университет в Съединени американски щати, изучавал вземането на решения повече от десетилетие.

Има две аргументи, които карат учения да мисли, че компанията е най-важният фактор за удовлетворението в дълготраен проект.

Първо, взимането на решения е изморително.

Голяма част от проучванията демонстрират, че хората имат лимитирано количество умствена сила, с цел да я посвещават на правенето на избори. Избирайки какво да облечем, какво да ядем, каква музика да слушаме, какво да вършим в свободното си време, мозъкът ни изразходва сила ежедневно.

Поради тази причина Сърф постоянно избира второто предложение от менюто, когато отиде на ресторант, без значение какви са останалите.

Второ, хората имат вяра, че имат цялостен надзор над щастието си, като взимат избрани решения.

Смятаме, че в случай че вършим верните избори, вървим в добра посока и задоволство. А това напълно не е по този начин, споделя ученият.

Истината е, че взимането на решение е цялостно с пристрастия, които замъгляват вярната преценка. Хората постоянно помнят неприятните прекарвания с положително и противоположното. Позволяват на страстите си да трансфорат рационалния избор в несъизмерим. Влияят се от близките и взимат решения, които другояче не биха.

Последното обаче може да има и позитивен резултат.

Изследванията на Сърф в региона на невронауката откриват, че когато двама души са дружно в една компания, техните мозъчни талази стартират да наподобяват съвсем идентично.

5 неща, които да кажете в несръчен миг вместо "Извинявам се "

5 ежедневни навика, които пречат на здравето ни

Тайната на норвежкото благополучие

Едно изследване на кинолюбителите да вземем за пример демонстрира, че най-въздействащите филмови откъси основават сходни модели в мозъците на хората.

Близостта с избрани хора в действителност настройва мозъчните ни талази към тях, базирайки се на маниерите им, миризмата в стаята. силата на шума и доста други фактори, изяснява ученият.

Това значи, че

хората, с които сме свързани, имат въздействие върху нашата преценка за действителността.

Все повече замязваме един на различен.

Това проличава и в държанието на хората. Тези, които са разтревожени или обезпокоени, скапват настроението на останалите; тези, които приказват бързо, покачват скоростта на разговора; шегаджиите пък внасят лекост и развеселяват останалите.

И по този начин, ученият стига до заключението, че в случай че човек желае да бъде благополучен и да понижи напрежението, би трябвало да построи живота си по този начин, че да взима малко решения и да бъде обкръжен от хора, които имат желаните от него качества.

Ето за какво, Сърф избира да избере с кого да яде, пред това в тъкмо кой ресторант да отиде. След като това е човек, на който Сърф има доверие, той/тя сигурно ще избере заведение, което ще е по усета му.

Същото се отнася в случай че желаете да упражнявате повече, да гледате по-малко телевизия, да се храните здравословно или да пътувате повече. Във всички случаи, най-важното решение е с какви хора сте обградени.

Още за щастието и щастливи ли сме, до момента в който сме нещастни, вижте в любопитното видео от канала "Защо " във Vbox7.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР