Най-сетне Българският лекарски съюз взе категорична позиция по повод ваксинацията и

...
Най-сетне Българският лекарски съюз взе категорична позиция по повод ваксинацията и
Коментари Харесай

Най-сетне БЛС с категорична позиция за ваксинацията и фалшивите сертификати!

 Най-сетне Българският лекарски съюз взе безапелационна позиция във връзка ваксинацията и подправените документи.

72-рият постоянен отчетно-изборен събор на БЛС, който се организира преди две дни, с изключение на, че преизбра досегашния председател д-р Иван Маджаров, одобри и декларация, в която приканва обществото да се имунизира, оповестиха за Plovdiv24.bg от организацията. Освен това с декларацията се приканват контролните държавни органи да влязат по безапелационен метод в ролята си и да подхващат нужните ограничения по предотвратяването на противозаконните практики, свързани с издаването и използването на подправени документи за имунизация.

Ето и текста на декларацията, в която делегатите на 72-рият Отчетно-изборен Събор на БЛС се обръщат към обществото с апела: " Ваксинирайте се! “ :

" България навлиза в пика на четвъртата вълна на Ковид епидемията и единственият прочут към този момент метод да се защитим е имунизацията. Призоваваме тези, които още не са го създали, да не се двоумят. Нека да се защитим от подлата болест, която лиши близо 20 хиляди човешки живота, от които над 120 на медици. Ние, лекарите. към този момент дадохме образец и над 70% от нас се имунизираха. Заедно с преболедувалите сътрудници предпазените медици сме към 90 на 100. Всичко това направихме и в полза на пациентите и на тяхното здраве.

Припомняме, че по данни на Министерството на здравеопазването за интервала от 1 март 14 септември тази година, относителният дял на умрелите лица със приключен имунизационен курс е 0,67%, или 64 души от общо 9 494 умряли лица с COVID-19. За същия интервал постъпилите за болнично лекуване пациенти със приключен имунизационен курс е 7,2% от всички приети в болница или 468 от общо 6 488 имунизирани.

72-рият постоянен отчетно-изборен събор на БЛС упорства контролните държавни органи да влязат по безапелационен метод в ролята си и да подхващат нужните ограничения по предотвратяването на противозаконните практики свързани с издаването и използването на подправени документи за имунизация. Използването на подправени документи за имунизация слага в риск здравето на цялото общество и поставя леке върху страната ни. Документът не избавя живот!

Ваксинирайте се! ", гласи целият текст на декларацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР