Най-сериозният от години скандал в сръбската оръжейна индустрия по чудо

...
Най-сериозният от години скандал в сръбската оръжейна индустрия по чудо
Коментари Харесай

Сръбски министър обвини България, че стои зад аферата Крушик

Най-сериозният от години скандал в сръбската оръжейна промишленост " по знамение " потегли от България, " евентуално от алтруистични потребности " оръжието да не стигне до пазарите си, и остава въпросът дали българската връзка е инцидентна.

Това съобщи на конференция сръбският министър на защитата Александър Вулин, съобщи телевизия N1. Вулин, който за повторно прави изострен коментар за България от ноември насам, има поради аферата " Крушик ", почнала по-рано тази година с работещия за оръжейния цех в Западна Сърбия Александър Обрадович. Информаторът популяризира данни за прикрит експорт на продукция за дестинации като Йемен и други конфликтни точки, само че и Украйна (използвани против сепаратистите в Донбас), а историята потегли от българското издание " Армсуоч ", съобщи " Дневник ".

Опозицията се сплоти към настояванията за правдивост за Александър Обрадович, в началото арестуван след приключването на документите за съмнителните покупко-продажби, само че освободен от домакински арест. Той упорства, че предоставените от него поверителни данни са свързани единствено с финансови въпроси, които съгласно него са навредили на " Крушик ". Критиците на държавната реакция означават, че с държанието си Белград не може да скрие информацията за връзки на кабинета със съмнителни оръжейни покупко-продажби, в това число посредством бащата на вътрешния министър Небойша Стефанович, Бранко Стефанович, работил за компания медиатор в една от продажбите.

България е най-големият съперник на Сърбия в оръжейния експорт, а износът ѝ е понижен с 37% за година, интервал на нарастване в сръбския, означи Вулин. " По някакво знамение интервенция " Крушик " е почнала от България. Сигурно не е обвързвано с пари, а с алтруистични потребности оръжията да не стигнат до бойното поле. А къде да отиде оръжието, в случай че не на бойното поле? " Крушик " в никакъв случай не е произвеждал нещо здравословно ", съобщи Вулин.

От началото на " хибридната интервенция " са анулирани и няколко контракта за експорт на оръжия от " Крушик ", защото " търговците на оръжия не обичат да се приказва и написа за тях ", сподели още министърът. " Никой няма да пристигна в компания, където информацията му може да бъде оповестена пред целия свят. "

Министърът назовава информацията за " Крушик " " хибридна интервенция ". На въпрос на телевизия N1 по тематиката отвръща, че случилото се е като публицист от медията да отиде в конкурентната " Пинк " и да опише за заплатите и за тематиките, по които се работи. Главният редактор би се разделил с такива публицисти, а " в случай че го извършите във военна фабрика и отидете да дадете данни на чужденци, ви назовават воин... Не е обикновено и не е допустимо. Не мога да оказвам напън върху правораздаването, само че като елементарен жител (мисля, че), в случай че това се беше случило в България, Русия или Съединени американски щати, подобен човек би бил разузнавач. При нас, който е дал поверителна информация от промишлеността, е изобличител, не разузнавач ", продължи Вулин. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР