Най-рано в понеделник ще започне ваксинацията на учениците от пловдивските

...
Най-рано в понеделник ще започне ваксинацията на учениците от пловдивските
Коментари Харесай

200 гимназисти в Пловдив се записаха за ваксини от понеделни...

Най-рано в понеделник ще стартира имунизацията на учениците от пловдивските гимназии, заяви шефът на РЗИ Пловдив доктор Ваня Танчева – Манчева. Това стана допустимо откакто здравното министерство позволи имунизацията на деца над 12 години. Досега инжекции против коронавирус се биеха единствено на навършилите 16 година

Учениците сред 15 и 18 годишна възраст от Математическата гимназия „ Акад. Кирил Попов”, ЕГ „ Пловдив” и ЕГ „ Иван Вазов” ще са първите, които ще получат доза от препарата на Pfizer/BioNTech. Желание децата им да бъдат имунизирани са декларирали родителите на 200 гимназисти.

Ваксинацията е трябвало да стартира още тази седмица, само че заради организационни проблеми е отсрочена за другата седмица. Също по този начин доста от поискалите имунизация са се отказали, макар първичното им предпочитание.

„ Намаляха доста искащите от ЕГ „ Пловдив”, нямаме пояснение за какво. Записаните деца бяха 80, само че множеството са се отказали и към този момент са единствено 16 “, заяви доктор Ваня Танчева – Манчева.

Въпреки това, от РЗИ имат подготвеност и всички искащи да се имунизират ще имат тази опция, акцентира доктор Танчева.

„ В огромните гимназии имаха доста изпити през последната седмица, което попречи на организацията. Идеята беше те да бъдат имунизирани до момента в който са още в учебно заведение, с цел да може образователният развой да протече по-спокойно “, изясни още шефката на здравната ревизия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР