Най-ранните Американци не са могли просто да прекосят земния мост,

...
Най-ранните Американци не са могли просто да прекосят земния мост,
Коментари Харесай

Как първите Американци са стигнали от Сибир до Аляска?

Най-ранните Американци не са могли просто да прекосят земния мост, който е свързвал Сибир с Аляска по преме на последната Ледникова Епоха преди към 13 000 години, защото този път не е бил пристъпен до най-малко 1000 години по-късно, оповестява ново проучване.

В публикацията, оповестена в Nature,  Микел Педерсен и негово сътрудници от Природно-Историческия Музей в Дания са изследвали антична ДНК, както и голям брой остатъци от растения, животни и полени, събрани от утайките на езерата в района и са разкрили, че “мостът ” не е могъл да бъде употребен като път за миграция до към преди 12 600 години.

Според Science, доказателствата демонстрират, че първите заселници, който са минали в Северна Америка са употребявали напълно друг път, тъй като пътят, прочут като свободния от лед кулоар още не е бил разполагаем за тях.  По тази причина учените допускат, че заселниците е трябвало да поемат по бреговия път преди към 14 700 години.

“Това е в действителност забавно и ново проучване, ” споделя Стивън Джаксън, палеонтолог в Югоизточния Център по Климата в Тъксън, Аризона, който не е взел участие в изследванията. Тъй като новото проучване преглежда както обичайните данни по този начин и ДНК от средата, “ние можем да чакаме доста повече благоприятни условия по какъв начин да интерпретираме нашите данни ”.

Ранните миграции евентуално са пътували по брега на Тихия Океан.

Експертите от дълго време бяха приели, че първите хора, които са пристигнали в Северна Америка са прекосили Берингия, в този момент потопеният район в Берингово море, който в миналото е свързвал по суша Сибир с Аляска. До скоро, водещата догадка беше, че засилниците са траяли на юг като се прекосили свободния от лед кулоар, само че новото проучване демонстрира, че този път е бил “биологически ” недосегаем за тях по това време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР