Най-популярните туристически дестинации в Европа търсят нови начини за справяне

...
Най-популярните туристически дестинации в Европа търсят нови начини за справяне
Коментари Харесай

Европейски топдестинации търсят начини да се справят с многото туристи

Най-популярните туристически дестинации в Европа търсят нови способи за справяне с несъразмерния напор от туристи, написа Ройтерс в собствен разбор.
Градове като Венеция, Дубровник и Барселона се борят с ръководството на тълпите гости, които всекидневно идват с нискотарифните самолетни компании и круизни кораби.
Местните администрации се обръщат към по-нестандартни способи като приложения за смарт телефони и за шерване на коли, с цел да се оправят с пренаселеността, която стартира да пречи освен на локалното население, само че и на самите туристи.
Загрижеността за сигурността в Египет и Турция и увеличението на евтините полети ускорява растежа на задграничните гости в европейските страни. В страни като Испания и Хърватска да вземем за пример растежът на задграничните туристи трайно е над 10% годишно през последните години, демонстрират данни на Световната организация по туризъм.
„ Пренаселените дестинации са сполучливи, само че има тънка линия сред триумфа и неуспеха ", разяснява кметът на Дубровник Мато Франкович по време на туристическото ревю в Берлин.
Вместо да се пробват да лимитират броя на посетителите, които харчат пари за хотели, храна и сувенири, градовете търсят способи да насочат туристическите потоци надалеч от най-популярните атракции.
Дубровник да вземем за пример цели да приготви приложение за смарт телефон до края на 2018 година То ще разрешава на потребителите да научават по кое време тесните алеи в остарелия град са препълнени от хора и ще предлага различни гледки отвън стените на града.
Планира се и скорошно тестване на скица за шерване на коли, тъй че туристите да изследват и близките региони.
Процъфтяващата круизна промишленост е едно от най-големите провокации. В Дубровник многочислените круизни кораби постоянно докарват хиляди хора в рамките дневно, което води до несъразмерен звук и претъпканост на улиците на града. Местните управляващи се пробват да понижат броя на круизните кораби, както и да подсигуряват, че пристиганията се разпределят отмерено през цялата седмица.
Барселона работи върху общ маркетингов проект с региона към града, с цел да накара туристите да се насочат оттатък най-известните места.
„ Самият град Барселона е дребен, само че дестинацията Барселона с регионите отвън града предлага доста атракции ", споделя шефът по туризъм в локалната администрация Жоан Торейа Рене.
Дори и Ню Йорк стартира акция за поощряване на туристите да посещават и кварталите на града отвън Манхатън и статуята на свободата. Градът се пробва и да примами повече гости отвън пиковите за града интервали, като предлага разнородни събития.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР