Най-популярните пароли в света през 2018-2019 г. се състоят от

...
Най-популярните пароли в света през 2018-2019 г. се състоят от
Коментари Харесай

Най-популярните пароли са опасни

Най-популярните пароли в света през 2018-2019 година се състоят от най-простите лесни съчетания от клавиатурата: " 123456 " и " qwerty ", както и техните комбинации (например " 1q2w3e " ). Това заяви компанията за киберсигурност DeviceLock, представена от ТАСС. Отбелязва се още, че " password " и " 111111 " също попадат в топ 10 на най-използваните пароли.

Изследването се организира за трети път. То включва към 5 милиарда неповторими двойки потребителски имена и знаци, станали обществено притежание заради масирани течове на персонални данни или хакерски офанзиви.

Основната заплаха е, че благодарение на общи пароли се улеснява достъпът до други услуги, които употребяват същата информация за вход, означи техническият шеф на изследователската компания Ашот Хованисян. След като е разрушил паролата на пощата ви, измамникът проучва писмата с вести за регистрация и може да получи ключовете за доста услуги, да вземем за пример за интернет банкиране.

" Информацията може да се употребява за фишинг офанзиви. Друга алтернатива са известията в обществените мрежи към другари, от които желаят незабавна помощ с пари. Освен това, все по-често след хакване на акаунт, от потребителя се изисква откуп, като опасността е, в случай че не заплати, от негово име да се разгласяват екстремистки материали ", предизвестява още Хованисян.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР