Най-популярната дестинация за европейски ваканции е Кот д`Азур – място,

...
Най-популярната дестинация за европейски ваканции е Кот д`Азур – място,
Коментари Харесай

Лазурният бряг на Франция – най-добрата дестинация за почивка в Европа

Най-популярната дестинация за европейски ваканции е Кот д`Азур – място, от което лъха изисканост, основава положително въодушевление и е доста по-различно от всяко друго кътче на Земята. Простираща се от Касис до Ментон в далечния югоизток на Франция, тази грандиозна брегова линия е дом на емблематичните курорти Антиб, Кан и Сен Тропе. И всичко това преди да стигнете до блестящото украшение Ница, самостоятелното княжество Монако и хубостта на Прованс, споделя CNN Travel.

Районът съумява да завоюва репутацията си на гореща туристическа точка през 19-ти век, когато британската и европейската аристокрация го посещават поради обезпечено хубавото време и лесния достъп до първокласна просвета.

Днес Кот д`Азур продължава да бъде най-хубавото място за отдих на богатите. Предлагайки първокласно ветроходство, вили и хотели с изискан тип и благоприятни условия за шофиране на ретро спортни коли по своите типичен средиземноморски крайбрежни пътища, не е чудно, че Кот д`Азур резервира своята прелест през всички тези години. В сърцето на това място има елементарност, хубост и обаяние от остарялата школа, които са ненадминати.
„ Просто използваме това, което имаме “
Нищо не обобщава простотата на района по този начин, както неговата храна. Това е място, на което се разрешава на най-пресните съставки да свършат своята работа, изключително в Ница.И малко хора схващат повече за чудото на кухнята от Ванеса Масе.

Масе има Pure&V, ресторант със звезда Мишлен. Всяка заран Ванеса Масе се насочва към пазара, с цел да може да допре, усети и избере най-хубавите зеленчуци за ястията си.

Обичам това място. Чувствам се доста щастлива, че се разсънвам около морето и имам време да поема надълбоко въздух преди натоварения ден. Всяка заран отивам на пазар ”, споделя тя, до момента в който се разхожда из сергиите под топлото средиземноморско слънце.

„ Няма бла-бла, не, ние просто използваме това, което имаме “, добави тя за метода, по който готвят в тази част на Франция.
„ Можеш да усетиш светлината “
Сякаш превъзходната храна, прелестното време и крайбрежните курорти, които се спускат по скалите към крайбрежията на Средиземно море, не са задоволителни, само че има и още един главен аспект, обвързван с Лазурния бряг - светлината.

Къпейки крайбрежието и земеделските земи на Прованс, това превъзходно преимущество значи, че регионът е бил най-хубавата дестинация за създатели, които желали да избягат от рестриктивните мерки на Париж в края на 19-и и началото на 20-и век. Нито един от тях обаче не отъждествява дотолкоз Лазурния бряг, колкото Анри Матис.

Той идва тук през 1917 година на 48-годишна възраст. Бихте си споделили, че това е на прекомерно късен стадий от неговия живот, само че той просто се влюбва в района и взема решение да прекара останалата част от живота си тук ”, изяснява почитателката на изкуството Флоранс Турние, до момента в който се разхожда из галериите в Музея на Матис в Ница.

Не единствено работата на Матис обаче акцентира същинската хубост на района. Към него се причислява великият му другар Пабло Пикасо, като Реноар, Моне и Шагал също са посещавали района, с цел да пренесат светлината му върху платното

“По целия Лазурен бряг можете да откриете места, които са вдъхновявали създатели и са употребявани за декор на разнообразни картини ”, споделя Турние.
Лилави полета
И до момента в който светлината на Лазурния бряг е предоставял на създателите причина да посещават мястото преди 100 години, през днешния ден друга простичка част от всекидневието също притегля голям брой гости – лавандулата. Огромните, поклащащи се лилави полета са фантазия за потребителите на Instagram.

И въпреки някои локални поданици да са срещу този напор, селскостопанският производител Жан-Пиер Фобер, който отглежда лавандула, се радва на туристите, които се разхождат из неговите поля. Според него, това се отразява ужасно на бизнеса.

Лавандулата е част от идентичността на Южна Франция също толкоз, колкото и слънцето, и плажовете. Това цвете пораства диво тук от стотици години. Фобер споделя, че неговата фамилия работи на тези полета от 300 години. Фермата на Фобер се радва на оживена активност, продавайки всичко обвързвано с лавандулата - от изсушени цветя до лавандулова есенция. Това също по този начин е една от съставките на различен характерен за Лазурния бряг артикул - парфюмът.
Идеалната миризма
Намиращият се на към час от Ница, град Грас е международната столица на парфюмите. Освен лавандулата, на всички места в района порастват цветя. В парфюмерия Fragonard, която отваря през 1926 година, в действителност знаят по какъв начин да основат идеалното благоухание.

Да можеш да избереш обичания си парфюм не е толкоз елементарно, колкото наподобява. Когато посещавате парфюмерийните магазини, ви се желае да изпробвате всяко настрана шишенце. След третото носът ви към този момент не усеща нищо ”, съобщи Карна Идалго, която работи във Fragonard.

За този съответен проблем обаче има решение.

“Помирисвате облеклата си, кожата си, косата си. Всеки път, когато носът ви не усеща (нова миризма), би трябвало да помирише нещо, което към този момент познава, с цел да може да продължи да усеща ”, споделя Идалго.

От Fragonard също по този начин могат да ви оказват помощ да създадете лично благоухание, с което да запомните Лазурния бряг. Това е вълнуващо място, което се допира до чувството за грациозност и резервира очарованието и хубостта си, които ухаят на отминали години.

Независимо дали става въпрос за храната, изкуството или пейзажа, това е място, което възнаграждава актуалните туристи, които избират да го карат бавно и да му се любуват от всеки ъгъл.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР