Най-оспорвано по традиция ще е в ключовия 25-и многомандатен избирателен

...
Най-оспорвано по традиция ще е в ключовия 25-и многомандатен избирателен
Коментари Харесай

Голямата лидерска битка: Борисов, Костадинов, Нинова, Трифонов и Григорова в София

Най-оспорвано по традиция ще е в основния 25-и многомандатен изборен регион в София , където листите на партиите си водят техните водачи Бойко Борисов (ГЕРБ), Слави Трифонов (ИТН), Костадин Костадинов ( " Възраждане " ), Корнелия Нинова (БСП) и Ваня Григорова ( " Солидарна България " ).

" Продължаваме промяната " не се включва в " конфликта на политтитаните " със съпредседателите си Кирил Петков и Асен Василев, само че изправя против съперниците си в " лидерския МИР " любимеца на младото потомство столичани Христо Петров - Ицо Хазарта. Движение за права и свободи пък са поставили за лидер там Станислав Анастасов.

Лидерски конфликт за вота сред досегашните (не)коалиционни сътрудници от ГЕРБ и ПП-ДБ ще има обаче в Пловдив , където от " Промяната " ще изправят Асен Василев против Бойко Борисов. Бившият финансов министър повежда парламентарната листа на Политическа партия под тепетата, заменяйки досегашния любимец там Никола Минчев, който е претендент единствено за Европейския парламент. Ваня Григорова е третият политически водач, който ще взе участие в " политическото пловдивско дерби ".

Във Варна ГЕРБ и Политическа партия изправят един против различен двама съименници - Даниел Митев и Даниел Лорер. Срещу тях партийните листи на останалите съществени играчи повеждат Костадин Костадинов ( " Възраждане " ), Борислав Гуцанов (БСП), Филиз Хюсменова (ДПС) и Тошко Йорданов (ИТН).

Бургас може да изпрати непосредствено в Народното събрание следните водачески поръчки на партиите: досегашния министър председател Николай Денков (ПП-ДБ), Жечо Станков (ГЕРБ), Цончо Ганев ( " Възраждане " ), Севим Али (ДПС), Петър Кънев (БСП) и Ивайло Вълчев (ИТН).

Новият ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски повежда изборните описи в Кърджали , което е традиция за придвижването. В " бастиона на Движение за права и свободи " поръчка за присъединяване не е дал нито един различен водач на огромна партия. От ГЕРБ по традиция са номинирали там Цвета Караянчева, която не съумя влезе в предишния парламент и в този момент ще води и в Пловдив-област. Политическа партия и Демократична България издигнаха в последния миг Радослав Милев да ги съставлява в Кърджали. Георги Георгиев от " Възраждане " и Цветан Предов от Има Такъв Народ са другите кандидатури, които ще се борят за вота в града край Арда.

Пеевски резервира и първото си място в Благоевград. Другият съпредседател на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров пък ще е първи в листите в Разград и Силистра, както и за Европарламента.

Лена Бориславова се завръща в дейната политика след майчинството, само че без обезпечено избираемо място в листите. Такъв е и казусът с някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, който е подложен под №2 в Перник след Кирил Петков.

Самият Петков повежда листата и в столичния 23-и МИР, където ще се изправи против Георги Георгиев (ГЕРБ), Тимур Халилов (ДПС), Цончо Ганев (Възраждане " ), Христо Проданов (БСП) и Павела Митова (ИТН).

Асен Василев е претендент №1 на ПП-ДБ и в родното му Хасково , където от ГЕРБ изправят против него огромния му конкурент Делян Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР