Най-обичаме неочаквано добрите комбинации продукти, а тази рецепта за сладка

...
Най-обичаме неочаквано добрите комбинации продукти, а тази рецепта за сладка
Коментари Харесай

Сладка постна баница с тиквички

Най-обичаме ненадейно положителните комбинации артикули, а тази рецепта за сладка баница с тиквички е една от тях. Пригответе своята изненада с обич и хапнете хубаво

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет (400 г)
● тиквички - 1 - 2 бр. междинни
● кафява захар - 1 ч.ч. кристална
● орехи - 1/2 ч.ч.
● канела - по избор
● шарлан -   за намазване

Начин на подготвяне

Обелваме и настъргваме тиквичките (количеството би трябвало да е почти 6-7 богати шепи). Овкусяваме ги с кафявата захар, прибавяме орехите и малко канела (по желание). Разбъркваме.

Фини кори би трябвало да са четен брой. Взимаме първите две, намазваме едната с шарлан на всички места, а другата захлупваме от горната страна. Посипваме с една богата шепа от плънката (трябва да я разделим на части колкото ще са рулата), която като  взимаме леко изстискваме от доста сок, който тиквичките пускат. Изстискания сок си остава в купата с плънката.

Навиваме на руло и слагаме в центъра на намазана с шарлан тава, завита на серпантина. Навиваме на рула и останалите кори и плънка, като всякога изстискваме малко от непотребния сок и го връщаме в купата.

Рулата подреждаме в кръг към центъра, като всяка последваща стартира от края на предходната. Поливаме баницата (може и да я намажем, с цел да е по отмерено и да няма сухи кори) със сладкия сок от тиквичките и слагаме да се пече на 200 градуса за половин час.

На половината време от печенето, изваждаме тавата от фурната, намазваме сладката баница с шарлан благодарение на силиконова четчица (рулата - усърдно по всички краища и ръбчета) и я връщаме да се доизпече. След като е подготвена, я покриваме с найлон и забрадка, с цел да омекнат коричките.

Поднасяме престояла най-малко няколко часа или на идващия ден, тъй като по този начин има време да се балансира сладостта й, и е най-вкусна! Подходяща е и за закуска и за следобедна закуска, както и за необикновен десерт по време на пикник!

Постна и доста лесна! Неочаквано прелестна композиция - сладка баница с тиквички! Препоръчвам на всеки да я сътвори и да я опита - неповторима е!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР