Най-новият модел на Alfa Romeo - кросоувърът Tonale, ще играе

...
Най-новият модел на Alfa Romeo - кросоувърът Tonale, ще играе
Коментари Харесай

Alfa Romeo Tonale вече е хибрид с 280 конски сили

Най-новият модел на Alfa Romeo - кросоувърът Tonale, ще играе съществена роля в тактиката на италианската марка за възвръщане на изгубените позиции. Затова и компанията му обръща особено внимание, като предлага най-различни модификации. Последната е Plug-in Hybrid Q4, която заема върховата позиция в гамата на модела.

С самостоятелен електрически пробег над 80 км в градски условия и общ пробег 600 км хибридният Tonale съчетава максимална ефективност с достоверния състезателен дух и неповторимия италиански дизайн, присъщи за марката от нейното основаване през 1910 година

Alfa Romeo обезпечава оптималната успеваемост и екологичност с помощта на новата задвижваща система Plug-in Hybrid Q4 с мощ 280 к.с. Тя е най-хубавата във връзка с продуктивност и устойчивост на батерията. Състои се от 4-цилиндров бензинов турбодвигател 1,3 MultiAir, обвързван с 6-степенна автоматизирана трансмисия, който предава тягата си към предната ос, и електрически мотор, кадърен да доставя 90 кВт оптималната пикова мощ и 250 Nm въртящ миг към задната ос.

306-волтова литиево-йонна батерия с потенциал 15,5 кВт/ч обезпечава електрически пробег над 80 км в градски цикъл на придвижване. Общият пробег на автомобила възлиза на 600 км, с което е един от най-ефективните SUV модели с Plug-in хибридно задвижване. Високата мощ и превъзходната динамичност са комбинирани с невисок разход на гориво и ниски равнища на излъчванията CO2. Консумацията на гориво е понижена до 1,14 л на 100 км (по цикъла на премерване WLTP), а излъчванията CO2 са сведени до 26 г/км. Така общите излъчвания в гамата са редуцирани с 40%.

Пълното зареждане на батерията лишава по-малко от 2,5 часа, когато се употребява вграденото зарядно устройство от 7,4 кВт. Tonale Plug-in Hybrid Q4 е оборудван със система на задвижване на всички колела Q4. Двигателят с вътрешно горене обезпечава тягата за предната ос, а електрическият мотор - за задната. Тази идея подсигурява оптимално наслаждение от шофирането, непоклатимост и сцепление, с помощта на които моделът има

 

най-хубавите в своя клас пъргавост, динамичност и лекост на ръководството

Общата мощ от 280 к.с. слагат автомобила на върха в сегмента и по този индикатор, защото форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 6,2 секунди и доближава оптималната скорост от 206 км/ч в хибриден режим, а до 135 км/ч може да се движи в напълно електрически режим. Електромоторът разпростира незабавно 100% от наличния въртящ миг, вследствие на което задната ос реагира стремително след натискане на педала на газта.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 предлага комфорт в салона, който също по този начин може да се похвали и с най-добрия в класа вътрешен шир. Водачът и пасажерите имат разполагаем голям брой отделения за предпазване на движимости, рационално проведено пространство и огромен багажник с необятен отвор и безконтактно отваряне на вратата. Четирима души даже с височина 190 см могат да се настанят комфортно (двама начело и двама отзад).

Качествената направа на автомобила обезпечава отлична осцилация и шумоизолация на пътническото пространство. В електрорежим пасажерите могат да се любуват на тишината при придвижване. Използваните премиум материали ускоряват чувството за комфорт в композиция с интуитивните и лесни за ръководство високи технологии. За приятната конюнктура способстват улеснения като двузонов климатроник, дискретно амбиентно осветяване, най-съвременна информационно-развлекателна система, вентилирани и отопляеми предни седалки и премиум аудиосистема Harman Kardon с 14 високоговорителя.

Наред с всичко това новият модел предлага електрическо отваряне на вратата на багажника и безжична поставка за зареждане на телефони пред скоростния лост. Всички тези решения са проектирани за да предложат високо равнище на комфорт, изтънченост и жанр.

По отношение на сигурността Tonale Plug-in Hybrid разполага с най-съвременни решения, които не нарушават по никакъв метод удоволствието от шофирането. Моделът предлага асистиращи системи ADAS за самостоятелно шофиране от второ равнище, камера с висока разграничителна дарба, 360-градусов аспект, предизвестие за обекти в слепите зони и за напречен трафик откъм гърба, както и високоякостна конструкция на каросерията, заслужила оптималната оценка от 5 звезди от NCAP.

 

Четири нови функционалности вършат своя дебют

 

в Tonale Plug-in Hybrid Q4 и в допълнение уголемяват услугите на Alfa Connect. Първата е Е-control, която разрешава на лидера от разстояние да ръководи разнообразни електрически функционалности като системите за зареждане и за климатичен надзор.

Моделът разполага и с Dynamic Range Mapping – тя разрешава на лидера да пътува умерено, защото му демонстрира на навигационната карта и на приложението My Alfa Connect дестинациите, до които може да стигне въз основа на заряда на батерията. Има също и Charging Station Finder, която демонстрира най-близките публични станции за зареждане както на навигационната карта, по този начин и в My Alfa Connect.

Кросоувърът е оборудван и със система My eCharge. Тя разрешава потреблението на приложението My Alfa Connect за пряк достъп до услугите Free2Move eSolutions за ръководство на обществено и частно таксуване на зареждането (в взаимозависимост от пазара). Така лидерът може да локализира публичните станции за зареждане, да ревизира методите на зареждане, да извърши заплащания, да пресъздава историята на зареждането, да ръководи личната зарядна станция вид Wallbox, с цел да реши какъв брой електричество да се употребява, и даже да се усили, понижи, спре или задейства още веднъж зареждането.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР