Най-новите руски системи за противоракетна и противовъздушна отбрана С-500 "Прометей"

...
Най-новите руски системи за противоракетна и противовъздушна отбрана С-500 "Прометей"
Коментари Харесай

Руската ЗРК С-500 "Прометей" унищожава и метеорити

Най-новите съветски системи за противоракетна и противовъздушна защита С-500 "Прометей " ще надминат успеваемостта на всяка модерна система за Противовъздушна отбрана, написа китайското издание “Сина”.

Отбелязва се, че заради своите характерности новата система за противовъздушна защита ще заеме мястото на С-400 като най-модерната съветска система за противоракетна защита.

Авторът на публикацията напомни, че някои приписват способността на С-500 да смъква астероиди, написа "Поглед инфо ".

Така през 2013 година в покрайнините на Челябинск падна астероид с диаметър към 20 метра, разлетя се на части. Учените са открили, че той е прекосил атмосферата със скорост 67 600 километра в час.

"Но в съветските обществени мрежи този случай беше наименуван “чудото на работата на С-500”, тъй като споделят, че до момента в който са провеждали тестванията на новата система за Противовъздушна отбрана С-500, тя е прехванала този астероид и сполучливо го е унищожила, с помощта на което Земята не е наранена по никакъв начин”, се споделя в обява.

Производството на С-500 стартира през юни. Според основния изпълнителен шеф на “Ростех” Сергей Чемезов, Русия към момента няма да продава комплексите “за никакви пари”, те се построяват най-вече за въоръжените сили.

Радиусът на поразяване на С-500 “Прометей” е 600 километра. Системата ще може да открива и по едно и също време да поразява до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до седем километра в секунда.

Освен това ще може да поразява бойните глави на хиперзвуковите ракети. Според характерностите на С-500 той ще бъде доста надминаващ системата за противовъздушна защита С-400 в употреба, както и американския си съперник Patriot Advanced Capability-3.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР