Най-новата инициатива, създадена изцяло от младежи –Ние с морето– кани

...
Най-новата инициатива, създадена изцяло от младежи –Ние с морето– кани
Коментари Харесай

„Ние с морето” кани бургаските младежи на екоакция по повод Деня на Черно море

Най-новата самодейност, основана напълно от младежи –„ Ние с морето ”– кани всички да се включат в екоакция във връзка Международния ден на Черно море – 31 октомври. Събитието ще се организира ден по-рано – на 30-и (понеделник), от 13.00 часа. Сборният пункт е „ Сакса бийч ” на Северния плаж в Бургас.

Това е първата част от екологичното начинание, чието продължение ще бъде на 26-и ноември в Центъра за модерно изкуство и библиотека. Тогава всички на възраст от 15 до 29 години ще имат опция да се включат в събитие, отдадено на опазването на околната среда. Организаторите са подготвили редица изненади, а детайлностите ще бъдат оповестени скоро в обществените мрежи –Ние с морето;niesmoreto.

„ Ние с морето ” се сътвори по концепция на четири девойки от Бургас – Микаела, Мартина, Глория и Росица, взели участие в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят собствен личен план със значима идея, който да се пребори за финансиране. След сполучливата отбрана пред комисия реализирането му е към този момент факт.

„ Присъединете се към самодейността ни по разчистване на плажната линия, с цел да бъде морският ни град едно по-красиво и уютно място. Ще бъдат обезпечени хигиенични материали, ръкавици и чували за пакетиране и транспортиране на отпадъците ”, съобщи основният уредник Микаела Илиева. Събитието, отдадено на Деня на Черно море, беше подкрепено и от концесионера на Северния плаж в Бургас.

Средствата по самодейността са обезпечени по план: „ УНИЦЕФ България и Община Бургас – дружно в поддръжка на уязвими деца и младежи “, финансиран в границите на Основното съглашение за съдействие сред държавното управление на Република България, Детския фонд на Организация на обединените нации и Програмата за страната за интервала 2023-2027 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР