Най-накрая всичко изглежда много по-добре. Температурите са (почти) летни, природата

...
Най-накрая всичко изглежда много по-добре. Температурите са (почти) летни, природата
Коментари Харесай

Освежаващата сила на природата

Най-накрая всичко наподобява доста по-добре. Температурите са (почти) летни, природата ни радва с красиво разцъфнали цветя и дръвчета, зелени поляни и светлосиньо небе докъдето ни стигат очите. А и парковете и планините са отворени за фамилни разходки. 

През юни не пропускам да отида до Витоша най-малко няколко пъти - обичайно пролетните дъждове още не са минали, само че пък природата е в най-свежите си багри, а слънцето препича от заран до мрак. От ученическите си години боготворя  по-дългите преходи с приятелките планинарки и в случай че съумея да се измъкна най-малко един път от цялата луда фамилна тайфа, се насочвам по чукарите още на изгрев слънце. Тази година, поради малко по-различната обстановка, походи няма да има, само че късите семейни разходки до някоя от хижите около Златните мостове също звучи примамливо. И по този начин, речено сторено. 



Харесва ми мисълта, че за по-малко от половин час към този момент ще съм надалеч от града, ще се любувам на красивата панорама от Витоша, ще се радвам на смеха на децата и ще сръбвам от някоя разхладителна напитка. Затова, откакто най-сетне се осмелих да мисля за излизане отвън София, реших да се приготвя по-старателно от различен път. Искаше ми се да се разходим до хижа Камен Дел, която постоянно ни посреща с доста зеленина и пъстри цветя. Обикновено присядаме и там за апетитен планински обяд. Но тъй като не бях сигурна дали нещо ще работи в новата обстановка, взех решение да се приготвя от у дома. Направих обичаните сандвичи на децата, сграбчих и останалите от закуска палачинки, сипах малко топло кафе в един термос и взех два сока Queen's за децата.

Големият ми наследник обича портокал, а девойките се радват на сок от ябълка. Надявах се, че мъжът ми няма да се оплаква от тежката раница, която за нула време спретнах. Както и че ще я поноси по пътеките. А и за премия щеше да получи чаша ободрителен сок. 

Стигнахме до хижа " Момина канара " от София, аз пийнах едно кафе на крайник, а децата не спираха да желаят - я нещо за ядене, я сокче. Аз обаче бях безапелационна, вкусните неща чак като стигнем " Камен дел ". Дотогава можехме да пийваме вода по пътя. Ето че най-сетне стигнахме до обичаната хижа. Малко изтощени (все отново с месеци не бяхме се движили като хората) разопаковахме храната и всеки се нахвърли на обичаното си ястие. Аз пък си сипах малко сок от този на сина ми.

Винаги съм си мислила, че натуралният сок е напитка за деца, само че откогато останахме по-дълго у дома, понякога си наливам по малко и самоуверено мога да настоявам, че действа в действителност тонизиращо. И този път не ме разочарова. 



Предпочитам Queen's освен поради вкусовите качества на напитката, а и тъй като опаковката е с по-издължен контур, който за мен персонално е доста по комфортен за улавяне. Отваряне на капачката и наливане на сока в чаша единствено с едно придвижване. 

Но се оказа, че освен усетът на другите плодови сокове е неповторим, а и новата опаковка на Queen's е в действителност революционна - специфичният дизайн на капачката, включва  " крилца " подкрепя лесното и завъртане с едно придвижване, а мембраната ѝ пази сока и обезпечава по-добро предпазване. И това не е всичко - това е опаковка, основана с грижа за природата, която толкоз доста обичам. Произведена е основно от материали от възобновими източници, като близо 70% са картон от дървесина, идваща от сертифицирани или следени от Forest Stewardship Council™ (FSC™) региони. Затова не се и възнамерявам, когато би трябвало да предпочитам сок за децата, а и за мен. И на драго сърце се веселя на красивата наша планина, до момента в който сръбвам глътка по глътка от живителната течност. 

 

С поддръжката на Queen's
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР