Най-мощните природни антибиотици, които се намират в кухнята ви са

...
Най-мощните природни антибиотици, които се намират в кухнята ви са
Коментари Харесай

Домашно средство от най-мощните природни антибиотици

Най-мощните естествени антибиотици, които се намират в кухнята ви са куркумата и медът. Може би употребявате антибиотици от години. Те се предписват на хиляди хора всеки ден. Съгласни сме, че тези антибиотици в действителност избавят доста животи. Но знаете ли какъв брой съдбовни могат да бъдат за цялостното ви здраве, в случай че се прекалява с използването им?

Тези две мощни естествени съставки могат да се борят против всеки патоген или зараза, в случай че се употребяват постоянно. Медът и куркумата са ефикасни против инфекциите, без да основават антибиотично устойчиви бактерии, което нормално се случва при стандартните антибиотици.

Куркумата се употребява в доста страни за лекуване на избрани болести като респираторни проблеми, рани, порязвания, чернодробни болести, кожни обриви и възпаления от толкоз доста години.

Може да се каже, че куркумата несъмнено е най-хранителната фалшификация, която съществува. Активната й съставна част е куркумин. Тя е виновна за всичките й вълшебен свойства. Този куркумин има противовъзпалително, антибактериално и антиоксидантно деяние.

Ето някои от преимуществата на куркумата:

лекува хронични възпаления в тялото покачва антиоксидантния потенциал в организма понижава риска от сърдечни болести оказва помощ за предварителната защита на рака може да помогне на хора с артрит посредством понижаване на възпалението понижава риска от мозъчни болести посредством усилване на мозъчния невротрофичен фактор може да предотврати заболяването на Алцхаймер оказва помощ при лекуване на меланхолия и тревога бори се против болести, свързани с възрастта, и забавя стареенето потребна е против диабет укрепва и усъвършенства имунната система подкрепя по-доброто храносмилане

Медът се смята за една от най-хубавите здравословни храни в света. Той се употребява и като естествено средство против доста инфекции.

Има големи изгоди за здравето, които са били ценени от епохи от Аюрведа. А когато се смеси с куркума, комбинацията работи като необикновен натурален антибиотик.

Медът е толкоз мощен против бактериите, че постоянно би трябвало да бъде първият избор, когато се сблъскате с каквато и да е зараза, а най-хубавото е, че постоянно е разполагаем вкъщи.

Много научни опити са потвърдили успеваемостта на меда против нездравословните патогени. Установено е също, че медът или продуктите на основата на мед могат да заменят антибиотичните кремове за лекуване на изгаряния и рани.

Вместо да употребявате рафинирана захар, която е рискова за здравето, консумирайте мед, който е извънредно богат на потребни растителни съединения.

Свойства и изгоди на меда:

богат на антиоксиданти оказва помощ за намаление на кръвното налягане усъвършенства холестерола оказва помощ за понижаване на триглицеридите в кръвта подкрепя здравето на сърцето оказва помощ за бързото зарастване на рани и изгаряния отличен е за лекуване на кашлица и простуда оказва помощ в битката с алергиите предизвиква здравословното тегло

Домашно средство от най-мощните естествени антибиотици:

Необходими съставки:

¼ чаша недопечен мед 1 с. л. куркума ½ с. л. надробен черен пипер

Смесете суровия мед с куркумата.

Добавете черния пипер към сместа и я съхранявайте в херметически затворен съд.

Съхранявайте на стайна температура или в ледник.

Всеки път, когато почувствате признаци на грип или простуда, приемайте половин супена лъжица от тази примес на всеки час през първия ден и продължете да намалявате дозата от идващия ден нататък.

Можете също по този начин, да добавите тази примес към горещо мляко и да я изпиете преди лягане.

Какъв тип мед да употребявате?

Сега знаете какви невероятни изгоди ви дава медът. Така че въпросът, който поражда тук, е какъв тип мед би трябвало да употребявате? Целият този марков мед, който се предлага на пазара, не е същински мед, а единствено захарен сироп.

Тези търговци обработват, филтрират и пастьоризират същинския мед, което заличава всички потребни качества от него. Така че се предлага да се употребява недопечен мед.

Суровият мед има доста ензими, витамини, аминокиселини, минерали – желязо, цинк, магнезий, калций и калий. Суровият мед несъмнено е най-мощната супер храна и можете да го намерите в био магазините.

Причина за потребление на черен пипер с куркума

Активната съставна част в куркумата, която е виновна за множеството от нейните свойства, е куркуминът. За страдание, куркуминът не се всмуква елементарно в кръвния поток в тялото.

По-голямата част от куркумина, който хората гълтам, се метаболизира в тялото, преди да може да се всмуква. Установено е обаче, че пиперинът, който се съдържа в черния пипер, може да усъвършенства усвояването на куркумина с до 2000%. Пиперинът прави куркумина в куркумата по-биодостъпен.

Пиперинът улеснява лесното прекосяване на куркумина през чревните стени в кръвта. Той също по този начин инхибира някои чревни храносмилателни ензими, което усилва усвояването на куркумин.

Освен това, той оказва помощ при разграждането на куркумина от черния дроб. И в двата случая пиперинът усилва вероятните изгоди за здравето от куркумина.

Този златен мед може да се употребява дейно против простуда, грип, хипертония, напрежение, висока кръвна захар, диабет, високо кръвно налягане, екзема, артрит, сърдечни болести, тревога, меланхолия, порязвания, рани, изгаряния и други

Успешни изследвания демонстрират, че медикаментите с куркума и мед подтикват производството на имунни кафези. Това води до по-добър и усъвършенстван имунитет против разнообразни болести.

Тези две съществени съставки сами по себе си са задоволително мощни, с цел да лекуват някои болести и в случай че се комбинират, могат да създадат чудеса.

Комбинацията от куркума и мед може да усили антимикробната интензивност, която може да се употребява против толкоз доста бактерии, които са виновни за причиняването на инфекции при хората.

Не единствено е толкоз потребна, само че тази композиция усъвършенства еластичността и хидратацията на кожата. Прави цялостния тип на кожата ви здрав и юношески.

Възползвайте се от силата на най-мощните естествени антибиотици!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР