Най-много преференции има Елена Йончева. Доколкото съм запознат Сергей Станишев

...
Най-много преференции има Елена Йончева. Доколкото съм запознат Сергей Станишев
Коментари Харесай

Крум Зарков: Елена Йончева и Сергей Станишев са с най-много преференции


" Най-много преференции има Елена Йончева. Доколкото съм осведомен Сергей Станишев получава задоволително преференции, с цел да се изкачи на второ място. Според мен първите петима от листата ни ще бъдат евродепутати, като Станишев от пети отива втори ",съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Социалистът разяснява и днешната конференция на Корнелия Нинова, както и изборните резултати като акцентира, че това е за разлика от всички други политически сили, левицата единствена има повече гласове, ще имат и повече евродепутати. " Всички би трябвало да понесем своята отговорност. Идеята на Корнелия Нинова за директен избор на ръководител на партията не е нещо ново. Ние имаме причини, че сме се показали добре на тези избори. Първият е, че качваме гласове от предходните евроизбори. Вторият е, че имаме повече евродепутати. Всички други партии губят мандати или оставят на същото ниво. Най-притеснителна е ниската изборна интензивност на фона на високата такава в цяла Европа. Това е един урок за всички партии и очевидно има рецесия в партийната система ", безапелационен беше Крум Зарков.

" Ние в Българска социалистическа партия имаме вяра, че успеха на ГЕРБ не може да се пояснява като амнистия за всичко случило се и не случило се в последните години. Тук не приказвам единствено за жилищата и къщите за посетители. Говоря за проблемите в опазването на здравето и образованието, за ниските приходи на хората. Всички тези проблеми нямат решение и ние ги поставихме и дебатирахме по тях, тъй като проблемите на България са проблеми и на Европа. Ние няма да спрем да приказваме за тях ", разгласи още Зарков. Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия не се е отказала от главната си цел - да се построи като опция на актуалното статукво на ръководството. За да продължи тази битка след изборите, би трябвало да се обърнем и да желаяме доверие от хората, които гласоподаваха

" Утре ще решаваме дали ще се върнем в Народното събрание. Ние напуснахме Народното събрание, тъй като бяхме недоволни от неприятното законодателство и проблемите при приемането на Изборния кодекс. И през вчерашния ден видяхме недъзите на този кодекс. Утре на Националния съвет ще обсъдим нашите идващите дейности ", приключи Крум Зарков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР