Най-много катастрофи в област Враца са настъпили заради движение с

...
Най-много катастрофи в област Враца са настъпили заради движение с
Коментари Харесай

МВР: Най-често катастрофите във Врачанско стават заради превишена скорост

Най-много произшествия в област Враца са настъпили поради придвижване с несъобразена скорост - 23, оповестиха от полицията.
Тежките произшествия са 2, като при тях са леко са потърпевши 3-ма и 1 е бил тежко ранен жители. При 3 от злополуките са ранени 3-ма пешеходци, а като причина за настъпването им се показва: „ От страна на водачите на МПС - незадоволителна нерешителност към уязвимите участници в придвижването /пешеходци/, както и погрешно секване на платното за придвижване от пешеходците “.
Униформените считат, че би трябвало да се ускори контролът по повод спазването на Закона за придвижване по пътищата от страна на пешеходци и водачи на ППС. В дребните обитаеми места пък би трябвало да се организират профилирани полицейски интервенции и да се ускори контролът по скоростния режим.
Установените сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, понижена е скоростта на придвижване и е неразрешено изпреварването. Контролът е ориентиран в зоните на тези сектори.
На територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи e открит един сектор с централизация на катастрофи и той е кръстовището с кръгово придвижване с обхода на Враца. По общинската пътна мрежа няма централизация на произшествия, прецизират от полицията.
На базата на статистиката на пътните произшествия могат да бъдат дефинирани главните аргументи и условия за аварийността:
- несъобразената скорост с пътните условия условия, рискови изпреварвания и нахлуване в лентата за насрещно движение;
- неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на предпазните колани и каски и защитните устройства в леките коли, приложимост на алкохол, отмалялост и стрес, незадоволителна подготовка на огромна част от водачите и изключително на начинаещите, непознаване заплахите на пътя, пропуски в образованието от позиция на привички за безвредно ръководство и отбягване обстановките за ПТП, преобладаващо стар авто парк и ниска степен на неговата дейна и пасивна сигурност и други субективни фактори, влияещи върху пътнотранспортната конюнктура в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР