Най-мащабното предизборно събитие ще бъде тази вачер в зала СИЛА

...
Най-мащабното предизборно събитие ще бъде тази вачер в зала СИЛА
Коментари Харесай

Година след незаконния арест: Борисов събира тази вечер 6000 души в Пловдив в зала СИЛА

Най-мащабното предизборно събитие ще бъде тази вачер в зала СИЛА в Пловив, където водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, като лидер на пловдивската листа, ще събере 6000 свои фенове, научи Епицентър. бг.

Датата не е определена инцидентно - през днешния ден се навършва една година от противозаконния му арест. В града под тепетата шушукат, че от времето на Цветанов не е имало толкоз огромно мероприятие.

Припомняме - на 17 март 2022 година, след среща на чаша и кристали в Министерския съвет сред Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков, група служители на реда, изпратени от вътрешния министър, потеглят да арестуват водача на опозицията Бойко Борисов с разпореждане - това стане пред очите на внуците му, като слагането на белезници да бъде записано от тв екипите, които да излъчат репортажите си в централните новинарски излъчвания.

" Идват, обръщат ни къщата и двора наобратно, не намират нищо, тъй като нямат какво да намерят. И все пак, служителите на реда споделят: " Разпоредиха ни, с цел да ви изведем единствено да ви снимат с белезниците ".

И трите ареста бяха оповестени за противозаконни от съда, който уточни, че заповедта за задържане “не покрива стандарта за правда и непроизволност като основополагащи правила при ограничение на правото на независимост и сигурност ”.

След разглеждане на „ доказателствата “ съдът разгласи, че водачът на опозицията е задържан в изискванията на липса на доказателства за осъществено закононарушение, необразовано написана и неразбираема заповед за задържане и разпитани очевидци едвам на идващия ден.

В решението си арбитър Николай Урумов показва, че Министерство на вътрешните работи е способен орган, само че липсвали наложителни реквизити в документа, както и годни данни за осъществено закононарушение.

 

Магистратът показва, че „ очевидецът “ – тогавашният министър председател Кирил Петков, е разказал, че при срещата си с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши е споделил угриженост, че българската прокуратура не е работила съответно. Кьовеши декларирала, че ще бъдат подхванати дейности от Европейската прокуратура в обсега на нейната подготвеност. Петков изразил и терзание, че имало възможност Борисов и други, упоменати в отчет на АДФИ, да получат достъп до него и да повлияят на следствието, като унищожат или скрият документи и притискат очевидци.

„ Тези негови подозрения не са подкрепени с никакви обстоятелства. Петков не е показал, че е бил очевидец на закононарушение, нито, че е знаел за такова ”, написа арбитър Урумов.

„ Това решение е взето на една оргия с доста уиски, бяло вино, пици на кристали. И заря поръчали. С единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници “,заяви няколко месеца по-късно водачът на ГЕРБ. Месеци по-късно стана ясно и, че сега на ареста на татко ѝ и ексцесиите в дома им, дъщерята на Борисов Виолета е била бременна.

„ Беше толкоз ненадейно и изненадващо. Свариха ме на масата с децата. Претършуваха безусловно всичко. Като започнаха от кухнята, но всичко, дивани, чинии, тенджери. Там по двора. Всичко пред детето се случва. После там където дремя, облекла, чорапи, всичко долу. Белким да намерят нещо ”, описа по-късно пред Епицентър. бг Борисов за тази ужасяваща вечер. И да, всичко е ставало пред очите на бременната към този момент Венета.

Същото се е случило и в дома на Севделина Арнаудова, когато малко след 20:00 часа в къщата им нахлува полиция. „ Докато вечеряхме у дома, видяхме полицията. Излязох да запитвам какво става, споделиха, че са служители на реда, желали да създадат обиск на къщата. Попипах имат ли документи – нямат. По необходимост било и по необходимост влязоха... при детето ми, до момента в който вечеряме. То е на 8 години, стартира да плаче и да бяга. Можеше акцията да я създадат денем, до момента в който детето ми е на учебно заведение. Казаха ми, че им е подредено по този метод “, недоумяваше брачният партньор на Арнаудова за подчертаната показност карцерът на майката да се случи пред очите на детето им.

 

" Семейството ми, родителите ми се пробват да не се връщат обратно, костваше им доста нерви и стрес. Бойко Рашков си разреши да приказва лъжи, твърдеше, че сестра ми, която работи в Главна дирекция “Национална полиция ”доста преди ГЕРБ да съществува, ни е предизвестила, че се готвят арестите ни и надали не е опорочила следствието. Разпореди да ѝ бъде направена вътрешна инспекция, тормози я с всевъзможни административни похвати… Разбира се,проверката не потвърди лъжата на Рашков. Случилото се се отрази на всичките ми близки, в този момент се пробват да не се връщат обратно, само че е невероятно, описа пред " 24 часа " и Севделина Арнаудова…

 

" И най-ужасното беше, че всичко се случваше пред детето ни. Не разрешаваха да я изведем… едвам към среднощ към този момент, когато тя стартира доста да плаче, след позвъняване на проверяващия служител на реда до Националната полиция, получи позволение да я изведем и наш фамилен другар я закара при майка ми. Държаха се и с детето като с нарушител, обличахме я в наличие на служител на реда!... Често се сеща за онази нощ, задава въпроси, става нападателна и напълно по детски желае да си отмъсти. В онази нощ беше написала писмо до Борисов, откакто ни пуснаха, му го даде, той го пази в кабинета си и постоянно дава отговор през него за какво една огромна част от обществените изказвания на “Продължаваме смяната ” (ПП) са подправени и за какво безспорна поддръжка към Политическа партия в невъзможна! Заради това отговорът на въпроса дали ще ги осъждам - е да! Ще ги осъждам! "

 

Неоправданото задържане на представители на опозицията слага под въпрос демокрацията и върховенството на закона в България. Това обявиха в писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, ръководителят на Комисията по бюджетен надзор в Европарламента Моника Холмайер и координаторът на Групата на ЕНП в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Йерун Ленарс. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР